Kasa için fan kontrolcü önerisi

191030

Kilopat
Merhaba,
Bilgisayarımı geceleri açık bırakmayı düşündüğüm için kasa fanlarını tamamen kapatabilen bir fan kontrolcü arıyorum fakat tam anlamıyla istediğim modelden bulamadım. Daha önce DarkFlash'ın fan ve kontrolcü setini aldım fakat onda fanları kapatma özelliği yok. Sadece belirli bir seviyeye kadar yavaşlatıyor ama o da yeterli değil.
Kasa fanlarını tamamen kapatabileceğim bir fan kontrolcü öneriniz var mı yoksa fan kontrolcülü bir kasa mı almam gerek? Kasamın soğutmasını ve tipini sevdiğim için pek değiştirmek de istemiyorum aslında ama çok fazla ses var.
Aşağıdaki tipte bir kontrolcü alamam çünkü kasamda bunu takacak bir bölmem yok.

Asus ana kartıma bağladığım fanlarımı AI Suite 3 programının Widget'ı ile aşağıdaki işaretlediğim seçenekle tamamen durdurabiliyorum. CPU fanları asla durmaz ve durmamalı da zaten. Ama kasanın diğer tüm fanları kasa belli bir ısıya geçmedikçe asla dönmüyor. Kontrolcü kullanmıyorum yani.

Ayrıca ikinci seçeneği seçtiğimde fanlar yine dönüyor ama sıfır ses diyebilirim. Hafif bir hava akımı olması iyi olur kasa içerisinde. Boğmamak lazım. Yoksa sıcaklık biriktikçe birikir. Ben genel olarak bu ikini kademede kullanıyorum ve sessiz huzurlu işimi gücümü görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…