Kasa için PSU seçimi nasıl olmalı?

Emre ERY

Kilopat
Merhaba, ilk defa masaüstü bilgisayarı topluyorum da eksiklerimden biride PSU. PSU seçimini neye göre yapmalıyım? PSU watt degerinin önemi nedir? 300W ile 650W arasında ki fark nedir? Toplayacağım kasaya hangisinin daha iyi olduğunu nereden anlayabilirim?

Anakartım MSI Z270 Tomahawk.

Sisteminiz nedir? PSU seçimini parçaların güç tüketimine göre yapmalısınız başlıca, güç verimliliği istiyorsanız 80+ sertifikalı güç kaynaklarına göz atabilirsiniz. PSU'nun watt değeri parçalar için önemli, yüksek güç tüketen bilgisayar parçalarına sahipseniz düşük watt gücü sağlayan PSU sizi yarı yolda bırakır. 300W ile 650W PSU arasındaki fark birinin parçalar için 300W güç sağlarken diğerinin 650W güç sağlaması. Burada 12V kanalı da önemli, her 650W PSU ekran kartı ve işlemci için 650W güç sağlamaz.

Merhaba, ilk defa masaüstü bilgisayarı topluyorum da eksiklerimden biride PSU. PSU seçimini neye göre yapmalıyım? PSU watt degerinin önemi nedir? 300W ile 650W arasında ki fark nedir? Toplayacağım kasaya hangisinin daha iyi olduğunu nereden anlayabilirim?

Watt değeri aldığınız donanımların gücüne bağlı olarak tüketim miktarına göre hesaplanır.
Alacağınız donanımları ve PSU için bütçenizi buraya yazarsanız özellikle ekran kartı kasa işlemci ve anakartı buna göre iyi bir PSU önerisi gelir.

Sisteminizi yazın size yararlı olacak PSU önerelim.

Şuan almayı düşünmüyorum ama ileride 2060 alacagım.
İleride RTX 2060 ile beraber kullanacaksanız minimum 550W güç kaynağı öneririm. Şu an için bulabileceğiniz en ucuz 550W güç kaynağı FSP HV PRO 550W, çok sağlam bir güç kaynağı.

Bu da var, fiyat konusunda HV PRO ile arasında çok bir fark yok, fiyatı artarsa bilemiyorum. Bayram indirimi varmış, HV PRO karşısında kesinlikle tercih edilir:

Bütçe kısıtlıysa idarelik bu alınabilir, ekran kartı alınınca değiştirilir:

İleride RTX 2060 ile beraber kullanacaksanız minimum 550W güç kaynağı öneririm. Şu an için bulabileceğiniz en ucuz 550W güç kaynağı FSP HV PRO 550W, çok sağlam bir güç kaynağı.

Teşekkür ederim seçeneklerim arasına koyuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı