Kasa kurulumu doğru mu?

GlassySky

Femtopat
Daha fazla  
Kasayı kurarken RGB fanları bu bağlantılarla birbirine bağladım. Son ucu da anakarttaki adjustlı slota bağladım.
Anakart " ASUS B650M r "

1746618521831.png

Power'ları da 3'lü toplayan bağlantıya bağlayıp ucunu CHA_FAN'a taktım.
SYS fan yoktu anakartımda. CHA_FAN ve CPU fan vardı.

Sıvı soğutmada radyatör fanlarını aynı şekilde bağlayıp gücünü CPU fan a bağladım. Pompayı ve radyatör fanlarını tek kabloda toplayıp 2. adjust slotuna bağladım.
Ekran kartı RTX 5070 Ti var. PSU High Power Performance FS HP1 gen 5. 2 PCI kablosu ve bir tane 600 wat 12 pinli bir kablosu var. Gördüğüm kadarıyla ya 2 PCI'ı birleştirip karta güç vermek ya da sadece 600'lük 12 pin le vermek seçeneklerdi. 600'ü bağladım. Yanında 3 dişli bir port kaldı ama ne olduğğunu bilmiyorum. Gerekli midir?

Kasayı böyle kurdum. Doğru olmuş mu acaba?
Ve sıve soğutucularda ilk deneyimim. Pompanın çalıştığını nasıl kontrol edeceğim? Herhangi kontrol programı göremedim. DeepCool LS720 SE soğutucu.

Ağır test etmedim ama şu anda normal kullanımda CPU 40-50 arası. GPU da aynı şekilde. Ama GPU 2 tane göüzüküyor garip bir şekilde neden böyle oldu?
Ryzen 7 9700X işlemci. Fazladan Radeon graphic görünüyor.

Ve sıvı soğutucum deepcool ls720 se 360mm. sürekli küçük bir cızırtı sesi veriyor ama. Harddisk çalışırken çıkardığı ses gibi. ilk harddiskten sandım ama durdurup test ettim, fanları test ettim ama ses pompadan geliyor sanırım. Durum normal midir ilk kez kullanıyorum ? normal değilse zarar verir mi bu durum hemen servise gönderebilecek durumda değilim.

Az önce pompanın gücünü kesip denediğimde cızırtı sesi kesiliyor. Kasayı yan tutup çalıştırmak ta bir şey değiştirmedi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sesi videodaki gibi cızırtının. Arada bir kere tok sesi geliyor parmağımı vurmuşum pompadan değil.

😞

😞

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı