Kasa kutusundan SPEAKER yazılı parça nedir?

MeMoFnB

Hectopat
Daha fazla  
Kasanın kutusundan çıkan bu parça ne işe yarıyor? Bir de anakarta bağlasam kasayla arasında nasıl bir ilişki olacak ki?

20220622_212559.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki dostum monitörlerde ki buzzer olayı nedir? Benim LG marka monitör var. Menü ayarlarında "buzzer" şu an kapalı. Açık olduğu zaman bazen "cizz" diye bir ses veriyor ara sıra nadir olsa da.

Her firmanın kullanma şekli farklı olabiliyor mesela monitörde menü içerisinde gezerken geçme efekti olarak da kullanıyorlar.

Her firmanın kullanma şekli farklı olabiliyor mesela monitörde menü içerisinde gezerken geçme efekti olarak da kullanıyorlar.

Anladım. Yani ben normal bilgisayarı kullanırken ara ara bu ses monitörden geliyor. Hatta ilk duyduğum zaman kendi kendime "bu ses nereden geliyor" diye şaşırmıştım. Bir ara kulaklık takılı değilken daha net duymuştum ve sesin monitörden geldiğini anlamıştım. Biraz araştırma yaptığım zaman Buzzer'in monitör hoparlörü ile ilgili olduğunu öğrendim. Ama sen biraz farklı anlattığın için acaba bir sorun mu var monitörümde diye merak ettim :D

Anladım. Yani ben normal bilgisayarı kullanırken ara ara bu ses monitörden geliyor. Hatta ilk duyduğum zaman kendi kendime "bu ses nereden geliyor" diye şaşırmıştım. Bir ara kulaklık takılı değilken daha net duymuştum ve sesin monitörden geldiğini anlamıştım. Biraz araştırma yaptığım zaman Buzzer'in monitör hoparlörü ile ilgili olduğunu öğrendim. Ama sen biraz farklı anlattığın için acaba bir sorun mu var monitörümde diye merak ettim :D

Yok ben anakart üzerindeki işlevinden bahsettim monitörlerde öyle olacağını sanmam. Eğer anlaşıldıysa konu kapanabilir.

Örnek spk pinlerinin bulunduğu yeşil bölgelere takılır.

Buzzer nereye takılmalı? | Sayfa 2 | Technopat Sosyal

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı