Kasa mı? Fan mı?

Srcagatay

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat-Fındık Ekspertizi
Merhaba arkadaşlar, iyi sosyaller.
Rampage majesty kasam var. Geçen hafta yine bir başlık açmıştım ama kimse cevap veremedi sürekli üste alıyorum. Konuyu farklı bir şekilde ele almak istedim. Şöyle ki:
Kasanın arkasında fan kontrolcüsü mevcut. Yeni PSU aldım rm850. ikisini bir araya getiremedim bir türlü. meğerse kasa kontrolcüsünün DC in yani güç girişi lehimli olarak geliyormuş. Ben kasayı alalı 7-8 sene olduğu için o kabloyu söktüm ve kırıldı doğal olarak. Yani şu an lehim yapılır mı bilmiyorum. Bunun sebebi ise anakartta 4 pin girişi var fanlar 6 pin. Mecbur fan kontrolcüsüne takmak zorundayım 3 adet csa fanı. Şimdi sorum şu:

1-3 tane yeni, fan kontrolcülü fan mı almalı? Veya kontrolcüsüz 4 pin girişi olan.
2-Kasayı komple değiştirip güncel, içinde fanları da bulunan yeni bir kasa mı almalı?
3-Yoksa mevcut kasanın fan kontrolcüsünden söktüğüm kabloyu lehimletmeli miyim?

İyi çalışan deviri yüksek fan kontrolcülü fanlar 1000-1500 lira. Kasa alsak 3-4 lira vardır. Lehimletsek işi çözüyoruz ama kendi fanları zaten bir yavaş üflüyordu biraz da bahane oldu.

İkinci el temiz kullanılmış bir kasa da bakabilirsiniz. Eğer lehim yapacak birisi varsa veya kendiniz yaparsanız ve kasanızdan da memnunsanız boşa para harcamayın bence.
Bende öyle düşünüyorum fanların hiçbir artısını görmedim. Şuan 3 fanım kapalı halde çalıştırıyorum PC'yi. Sadece sıvı soğutmanın fanları ve ekran kartının fanları çalışıyor. Kasanın yandaki camı söktüm. İşlemci 70, ekran kartı da 70'i geçmiyor. Fan varken de aynıydı.

Yeni bir kasa almanız tavsiyemdir, yeni kasalarda artık daha iyi bir soğutma mevcut, hatta mevcut PSU'lu alırsanız, işinize de gelmiş olacaktır. Lehim ile tamir ettirebilirsiniz. Ancak şahsi görüşüm yeni kasadan taraf.

Ortalama 2bin liralık bir kasanız varmış , bunu kenara atıp tekrar kasa satın almak şu ekonomide çok maliyetli olabilir. Yapabilecek birisi varsa lehim işlemini birisine yaptırsanız eğer hiç oluru yoksa da fiyat/performans fan alsanız bence çok daha mantıklı. Öte yandan kasanızın ön paneli pek hoş durmuyor, benim eski kasamın da önü camla kapalıydı. Hava akışı hiç hoş olmuyor, eğer yeni kasa almaya karar verirseniz bence bu seferkini air flow bir model seçin.
Eski kasayı lehimlettirip satabilirsin. Kendine de ikinci el bakabilirsin.
Bu da güzel bir seçenek. Eskisini satılıp iş görecek hale getirip Air Flow bir kasa alırsanız çok daha iyi olur.

Airflow dediğiniz böyle içinden rüzgar geçiyor anlamında mı?

Airflow dediğiniz böyle içinden rüzgar geçiyor anlamında mı?
Airflow kasaların önünde genelde mesh panel oluyor. Böyle minik minik delikleri olan bir demir tel gibi birşey düşünün. Hava püfür püfür akıyor. Mesela bende Asus GT501 var, normalde air flow olarak geçiyormu emin değilim. Önünün yanları açık sadece, ordan çok güzel hava akışı sağlıyor. Fakat diyelim ki yetmedi, ön panel sökülebiliyor, sadece mesh panel kalıyor önde ve püfür püfür oluyor .
Buradaki haline bürünüyor, bu biraz büyük bir kasa fakat her boyda Air Flow kasa var. Araştırırken illa ki farklı farklı boylar çıkar.

Hocam şöyle beyaz renk güzel bi kasa var mıdır tavsiyen. Benim PSU'da beyaz kablolar falan alırım belki.

Hocam şöyle beyaz renk güzel bi kasa var mıdır tavsiyen. Benim PSU'da beyaz kablolar falan alırım belki.
Gt501 beyazı da vardı. Kasa alırken boyutuna dikkat etmeniz lazım önce. Mesela ben 1-2 seneye 4090 alırım umuduyla bu boyutta aldım. Ekran kartı ve kullandığınız sıvı soğutucunun boyutuna göre bulup sonra siyahları eleyebilirsiniz. Bu boyutta olup, airflow olan çok az kasa var, bu onlardan biri. Beyaz sistemler de Türkiyede çok tercih edilmediği için dış kasalar sık sık indirime giriyor beyazlarda. Ben aldığımda da beyazı daha ucuzdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…