Kasa ön fan hızı nasıl ayarlanır?

Yer
ANTALYA
Daha fazla  
Arkadaşlar dün sistemim geldi. Tüm kurulum ve güncellemeleri yaptım fakat kasanın ön panelindeki 3 adet fan çok hızlı döndüğü için ses yapıyor. Ben de hızlarını bir tık düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim bunu? Kasa modeli XPG Lander 500.

Kasa ön fanlarınız güç kaynağına mı bağlı anakarta mı? Güç kaynağına bağlı ise fan hızlarını değiştiremezsiniz, anakarta bağlı ise BIOS'tan fan ayarı yapabilirsiniz.

bende cevap bekliyorum bu soruya @Hashüs6464
Güç kaynağı fişini sökün ve kasanızın arka kapağını açın, fanlardan gelen kabloları takip edip bağlı oldukları fan çoklayıcısını bulun, fan çoklayıcının bi soketi güç kaynağına veya anakarta bağlı olmalıdır, elinizle takip edip bulabilirsiniz.

Şuradan bak hangi fanlar bağlı anakartına, sonra da anakartının sitesinden uygun olan yazılımı yükleyip ayarlarsın hızları. Yazılım yoksa BIOS'tan ayarlayabilirsin.
1720342207535.png

Fancontrol uygulamasını kurmanızı öneririm, uygulama fanınızı tespit edebilirse oradan ayarlayabilirsiniz.
Kurdum onu ekranda controls kısmında toplamda 7 adet fan gözüküyor alttaki speeds kısmında ise 4 adet fan gözüküyor gpu fan dahil ve sadece Fan1 kısmında 1600 rpm gibi bir sayı var.

Şuradan bak hangi fanlar bağlı anakartına, sonra da anakartının sitesinden uygun olan yazılımı yükleyip ayarlarsın hızları. Yazılım yoksa BIOS'tan ayarlayabilirsin.
Eki Görüntüle 2244463
Soğutucular kısmında kasa fanları gözükmüyor sendeki gibi. Sanırım arkadaşın dediği gibi güç kaynağına bağlı ve değiştirilmemesi iyi olmadı benim açımdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı