Kasa+PSU önerisi

Bütçe
6000
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Radeon 9070 Gaming OC
İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: Gigabyte B450M K
Depolama: Kioxia Exceria Pro 1TB.
RAM: G.Skill Ripjaws 3600 MHz CL18 2x8 GB.
Kasa ve güç kaynağı: Game booster GB-Z007b 650watt 80 Bronze.
İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin King 120.
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar selam.

Kasa+PSU bakıyorum fakat ayrı ayrı değil, bir bi şekilde olsun. Normalde sadece PSU alacaktım, yeni sistemi adım adım diziyordum fakat eski sistemi parça parça satmak zor olacağı için tüm parçaları sıfır alayım eski sistemi tam bir şekilde satayım istiyorum. Aslında aklıma gelen bulduğum 3-5 adet kasa+psu kombinasyonu var fakat PSUlar hakkında bilgim olsa da kasa hakkında hiç fikrim yok. Hava akışı iyi olan bir kasa olsun istiyorum açıkçası yanına da en azından giriş üstü yani C segment diyebileceğimiz bir min. 700 Watt bir PSU arıyorum. Kasanın görüntüsü beyaz olursa mükkemmel olur fakat olmazsa yapabilecek bir şey yok. Kasa+psu fiyat avantajı önemli, çünkü genelde PSU+1000TL'ye kasalı halini alabiliyoruz. Gidip kombinasyona 10.000TL harcamaya da gerek yok. Fakat bütçem kısıtlı da değil.

DeepCool CH560 750 80+​

Deepcool PN-750D güç kaynağı ile geliyor diye biliyorum, genel olarak orta segment diyebileceğimiz bir güç kaynağı

NZXT H5 Flow Beyaz 750​

Beyaz olması fena güzel duruyor açıkçası fakat içerdiği güç kaynağı NZXT C750 giriş segment diyebileceğimiz bir güç kaynağı olmasından dolayı biraz uzağım.

XPG Valor Mash 750​

Kasa ortalama güzellikte fakat fiyat avantajı çok iyi, XPG Kyber 750 güç kaynağıyla birlikte 4.700TL gibi bir fiyata geliyor, sadece güç kaynağı zaten 4.000TL civarında. Güzel bir seçenek fakat bazı yerlerde tam hatırlamamakla birlikte güç kaynağının farklı geldiğini veya eski model geldiğini hatırlıyorum. Bilen kullanan varsa yazarsa sevinirim.

MSI Mag Forge 121A B75​

Yine giriş seviyeye yakın bir güç kaynağıyla beraber geliyor, kasanın ön tarafındaki mash kısım için altta kapalı bir alan var. Görüntüsü çok güzel değil. Hava akışı hakkında bir bilgim yok fakat yabancı forumlarda genel olarak övülmüş.

Yukarıdaki ürünler hakkında fikriniz, daha iyi bir öneriniz, kullandığınız kombinasyon ve her türlü yorumunuz için açığım. Bol bol önerin ve yorum yapın ki fikir edinebileyim. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Arkadaşlar selam.

Kasa+PSU bakıyorum fakat ayrı ayrı değil, bir bir şekilde olsun. Normalde sadece PSU alacaktım, yeni sistemi adım adım diziyordum fakat eski sistemi parça parça satmak zor olacağı için tüm parçaları sıfır alayım eski sistemi tam bir şekilde satayım istiyorum. Aslında aklıma gelen bulduğum 3-5 adet kasa+PSU kombinasyonu var fakat PSU'lar hakkında bilgim olsa da kasa hakkında hiç fikrim yok. Hava akışı iyi olan bir kasa olsun istiyorum açıkçası yanına da en azından giriş üstü yani C segment diyebileceğimiz bir minimum 700 Watt bir PSU arıyorum. Kasanın görüntüsü beyaz olursa mükemmel olur fakat olmazsa yapabilecek bir şey yok. Kasa+PSU fiyat avantajı önemli, çünkü genelde PSU+1000TL'ye kasalı halini alabiliyoruz. Gidip kombinasyona 10.000TL harcamaya da gerek yok. Fakat bütçem kısıtlı da değil.

DeepCool CH560 750 80+​

DeepCool PN-750D güç kaynağı ile geliyor diye biliyorum, genel olarak orta segment diyebileceğimiz bir güç kaynağı

NZXT H5 Flow Beyaz 750​

Beyaz olması fena güzel duruyor açıkçası fakat içerdiği güç kaynağı NZXT C750 giriş segment diyebileceğimiz bir güç kaynağı olmasından dolayı biraz uzağım.

XPG Valor Mash 750​

Kasa ortalama güzellikte fakat fiyat avantajı çok iyi, XPG Kyber 750 güç kaynağıyla birlikte 4.700TL gibi bir fiyata geliyor, sadece güç kaynağı zaten 4.000TL civarında. Güzel bir seçenek fakat bazı yerlerde tam hatırlamamakla birlikte güç kaynağının farklı geldiğini veya eski model geldiğini hatırlıyorum. Bilen kullanan varsa yazarsa sevinirim.

MSI MAG Forge 121A B75​

Yine giriş seviyeye yakın bir güç kaynağıyla beraber geliyor, kasanın ön tarafındaki mash kısım için altta kapalı bir alan var. Görüntüsü çok güzel değil. Hava akışı hakkında bir bilgim yok fakat yabancı forumlarda genel olarak övülmüş.

Yukarıdaki ürünler hakkında fikriniz, daha iyi bir öneriniz, kullandığınız kombinasyon ve her türlü yorumunuz için açığım. Bol bol önerin ve yorum yapın ki fikir edinebileyim. Teşekkür ediyorum şimdiden.

Hepsi benzer zaten. Giriş seviyesi PSU'lar var içlerinde. XPG hakkında bilgim yok. Hiç Teardown videosu bulamadım. Hepsini detaylıca karşılaştırmak zor olur.

Son düzenleme:
Hepsi benzer zaten. Giriş seviyesi PSU'lar var içlerinde. XPG hakkında bilgim yok. Hiç Teardown videosu bulamadım. Hepsini detaylıca karşılaştırmak zor olur.
Psular çok önemli değil. Aslında kasanın kullanıcılarına ulaşabilir miyim diye konu açmıştım.

PSU'lar çok önemli değil. Aslında kasanın kullanıcılarına ulaşabilir miyim diye konu açmıştım.

XPG GPU uzunluk desteği konusunda kötü bir model. 305mm destekliyor. Bana göre aralarından en güzel gözüken NZXT H5 Flow. Destekleride yeterli. Malzeme kaliteside muhtemelen benim kullandığım H6 Flow ile aynıdır. Yani güzel.

XPG GPU uzunluk desteği konusunda kötü bir model. 305mm destekliyor. Bana göre aralarından en güzel gözüken NZXT H5 Flow. Destekleride yeterli. Malzeme kaliteside muhtemelen benim kullandığım H6 Flow ile aynıdır. Yani güzel.
Ben de acayip beğendim onu gerçekten görünüşü felaket iyi. Yeni kartın boyutu 288mm olması lazım tam emin olmamakla birlikte, kontrol ederim. Beyaz kasanın içerisinde rgb de güzel durur gibi geliyor. İçindeki siyah bileşenler nasıl durur acaba onu bi merak ettim sadece.

Şu an elimdeki kasa acayip büyük geliyor, anakart ekran kartı falan çok minik duruyor içinde. Ucu ucuna yeterse küçük olması benim için iyi olur fakat hava akışı için kötü müdür bilmiyorum.

Ben de acayip beğendim onu gerçekten görünüşü felaket iyi. Yeni kartın boyutu 288mm olması lazım tam emin olmamakla birlikte, kontrol ederim. Beyaz kasanın içerisinde RGB de güzel durur gibi geliyor. İçindeki siyah bileşenler nasıl durur acaba onu bir merak ettim sadece.

Şu an elimdeki kasa acayip büyük geliyor, anakart ekran kartı falan çok minik duruyor içinde. Ucu ucuna yeterse küçük olması benim için iyi olur fakat hava akışı için kötü müdür bilmiyorum.

Siyah bileşenlerin kötü duracağını sanmıyorum. Benim de tüm bileşenlerim siyahtı kasada beyazdı. Bana üzel gözüküyordu. Hava akışı iyidir yüksek ihtimalle. Kasanın çoğu yeri açık. Ama toz filtresi yoksa toz konusu sorunlu. H6 Flow dada toz filtresi yok 1 haftada tozlanabiliyor çoğu zaman.

Siyah bileşenlerin kötü duracağını sanmıyorum. Benim de tüm bileşenlerim siyahtı kasada beyazdı. Bana üzel gözüküyordu. Hava akışı iyidir yüksek ihtimalle. Kasanın çoğu yeri açık. Ama toz filtresi yoksa toz konusu sorunlu. H6 Flow dada toz filtresi yok 1 haftada tozlanabiliyor çoğu zaman.
O çok sıkıntı hocam, toz filtresine bin şükür ediyorum her gün. Önemli özellik vallahş

Bu kasayı alabilirsin hocam.
Kullanıyor musunuz hocam? Memnun musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı