Kasa, PSU, SSD önerisi

drdoombledore

Femtopat
Arkadaşlar merhaba, topladığım sistemim için önerilerde bulunursanız çok sevinirim.

Satın almış olduğum parçalar: Ryzen 5 3600X, Corsair Vengeance 3200HZ 8gbx2 RAM.

%99 almayı düşündüğüm parça: Sapphire Pulse 5700XT.

Almayı düşündüğüm parçalar: Corsair Spec Delta kasa ve yanında gelen 650W PSU, MSI B550 -a Pro ATX anakart, ve henüz karar veremediğim bir SSD, 144/165hz 1080P bir monitör.

Herhangi bir öneriniz çok makbule geçer. Özellikle PSU konusundaki düşüncenizi merak ediyorum, teşekkür ederim.

Bütçe?

Sistem gayet güzel bu sisteme 650W minimum gerekebilir siz genede 750W tercih edebilirsiniz PSU tarafında Seasonic markasına yönelin PSU markalarında 1. sırada ve gayet iyi bir marka dediğim gibi 750W kasa olarak eksiksiz bir kasa arıyosanız 465X alabilirsiniz ama biraz tuzlu onun dışında TD500 gibi kasalar olabilir SSD tarafında M.2 öneririm ama SSD alacaksanız Samsung olabilir daha ucuz olarak James Donkey tercih edebilirsiniz. PSU tarafında Seasonic istemiyorsanız Corsair tercih edebilirsiniz.
ve bütçe önemli

Bütçe olarak öngörebildiğim bir sınırım yok, Spec Delta ucuz olduğu için onu seçtim. Ama şöyle açıklayabilirim ki, eğer Spec Delta ve yanındaki 650W sistemime zarar vermeyecek kadar kaliteli ise sadece bir kasaya veya sadece bir PSU'ya 1000 lira vermek istemem. Reddit'ten okuduğum kadarıyla hava alma konusunda sıkıntısı varmış ön tarafından ama adam önüne delikler açmış ve ısınma sorununu çözmüş.

SSD'de 500 GB'lık düşünüyorum ama okuduğum kadarıyla onlarda kalite farkı çok varmış, pek araştırmaya vakit bulamadım SSD'leri. Bana kalsa SanDisk'i alıp geçecektim ama yorumları okuduğumda sorunla karşılaşanların çok olduğunu gördüm.

Ve PC part picker da estimated wattage 430W olduğunu söylüyor bu yüzden 650'nin yeterli olacağını düşündüm.

Corsair Spec Delta RGB 650Watt 825TL (N11)
480GB HyperX SSD 450TL (Akakçe)
Bunları tercih edin. Ucude çok kaliteli modeller.

PSU olarak buna bakabilirsin kaliteli bir modeldir.

Ancak alacağın kart ile ilgili böyle bir konu var bakmanı öneririm;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…