Kasa Sessizleştirme

Sorumlu parçanın güç kaynağı fanı olma ihtimali de düşük değil. Güç kaynağı eski veya kötü bir güç kaynağıysa fanı genelde sessiz olmuyor.

Güncel değerlerim bunlardır kasa sesini sizlere nasıl aktarabilirim

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 99
  • 12.JPG
    96,2 KB · Görüntüleme: 98
  • P_20180910_110632_1_p.jpg
    194,2 KB · Görüntüleme: 80
  • P_20180910_111134_1_p.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 99
  • P_20180910_111144_1_p.jpg
    221,2 KB · Görüntüleme: 81
  • P_20180910_113247_1_p.jpg
    218,1 KB · Görüntüleme: 85
  • P_20180910_113259.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 73
  • P_20180910_115051_1_p.jpg
    129,3 KB · Görüntüleme: 90
  • P_20180910_115100_1_p.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 76
Ben şahsen sesin havalandırma fanlarından geleceğini düşünmüyorum ama siz havalandırmadan memnun değilseniz onları da değiştirebilirsiniz.

Sorumlu parçanın güç kaynağı fanı olma ihtimali de düşük değil. Güç kaynağı eski veya kötü bir güç kaynağıysa fanı genelde sessiz olmuyor.
Güç kaynağı ekran görüntüsünü paylaşacağım
Ben şahsen sesin havalandırma fanlarından geleceğini düşünmüyorum ama siz havalandırmadan memnun değilseniz onları da değiştirebilirsiniz.
Havalandırmada önemli ancak bu ses gerçekten normal olan ses mi yoksa rahatsız edici birşey mi sesi nasıl paylaşabilirim

Güç kaynağı ekran görüntüsünü paylaşacağım

Güç kaynağını bir fotoğraftan az bir şey gördüm, eski model olduğu belli. Ancak yine de ses güç kaynağından geliyor diyemem. Bilgisayar kapalı halde iken güç kaynağının fan ızgarasına çubuk sokup daha sonra bilgisayarı çalıştırarak fanın ne kadar ses yaptığını anlayabilirsiniz.

Youtube yükleyip buraya Youtube link atarsan sesi biz de duyabiliriz.
Kasanın sağ kapağı kapalı iken orta kısmına tutarak telefon ile kaydettim
Buyrun-
Yedek olması açısından 2 video çektim
-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
-
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu tam olarak anlayamadım lütfen kusura bakmayın

Dosya Ekleri

• P_20180910_154253_1_p.jpg
    177,9 KB · Görüntüleme: 79
  • P_20180910_154302_1_p.jpg
    156 KB · Görüntüleme: 85
Hangi fan sesi olduğunu anlayamadım ama gidici gibi duruyor. Kasanın kapağını açıp işlemci fanını yukarıdan parmağınla tut dönmesini engelle hala ses çıkıyorsa güç kaynağını yada ekran kartı fanı olabilir.

Bunu tam olarak anlayamadım lütfen kusura bakmayın

Güç kaynağının fan hava deliğinin içerisine bilgisayar kapalıyken çubuk sokun dememin sebebi, bilgisayar çalışırken fan döneceği için güç kaynağının içini açmadan fanı durduramayacağınız içindi. Böylece fanın hava deliğinden çubuğu soktuğunuzda fan çubuğa takılacağı için dönemeyecekti ve gelen sesin ne kadar azaldığına bakıp sesin kaynağının güç kaynağı fanı mı olduğuna bakacaktınız. Ancak siz güç kaynağının içini açmışsınız. Bu durumda sadece fanı durdurmak yeterlidir, benim dediğim yöntem fanı çıkarmadan durdurmak içindi.

O zaman bilgisayarı çalıştırıp her fanı elinizle tek tek durdurup hangi fanın veya fanların çok ses çıkardığını tespit edin.

Bu arada güç kaynağınızın fanının modeline baktım ve fan 2200 devirde döndüğünde 40 desibel ses yapıyor ki bu bir fan için yüksek bir değer açıkçası. Ama dediğim gibi yine de bilgisayar açıkken fanları tek tek durdurup bakın.

Son düzenleme:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ancak sorunumuz ekran kartı fanından
Önerileriniz ve cevaplarınız üzerine tekrar tekrar denedim ama evet ekran kartı fanından maalesef

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…