Kasa temizleme nasıl yapılır?

LaTokyo

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, kasamı temizlemek istiyorum fakat parça sökmeden temizleyeceğim. Nasıl temizleyebilirim? Biraz araştırdım fakat fön makinesinin soğuk ayarı yok ve kompresör almak istemiyorum. Nemli bir bez, diş fırçası ve temiz bir boya fırçası ile temizleyebilir miyim? Statik elektrik nedir, neye dikkat etmem gerekli? Elde ki imkanlar, ekipmanlar ile kasanın içini nasıl temizleyebilirim? Çok tecrübeli değilim ve çok fazla da toz yok. Temiz boya fırçası ile ekran kartının üstünü, anakartın üstünü ve fanları temizlesem sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toz fanlar (ve eski DVD ROM gibi hareketli aygıtlar) dışında hiç bir şeye zarar vermez.
Tam tersine darbe alması, anti-statik elektrik ve de nem (ya da su) daha tehlikelidir.
İçi çok tozluysa ya da kum gibi biriktiyse, örümcekler ağ yaptıysa bilgisayarcıya götürüp kompresörle hava tutarsınız, onun dışında hafif toz için kasayı kurcalamaya gerek yok.

Sonra geri taktım ama görüntü gelmiyor, fanlar dönmüyor diye mesaj açılıyor, hangi parça diye uğraşıp duruyoruz.
Kasada işlemci soğutucusunun fan ve macun değişimi hariç, ya da eski HDD'in kasayı titretmesi hariç kapakları kapalı tutun.

Islak mendil kullanmak bir sorun oluşturur mu ve statik enerji oluşmaması için bu eldiven iş yapar mı?

Dosya Ekleri

• 1667654915584.png
    409,7 KB · Görüntüleme: 104
Çok fazla toz yok ise, bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ufak defek tozlar için sökmeye gerek yok.

@ahmttrn60 peki statik elektrik oluşmaması için bu eldivenler iş yaparmı?
Hayır sorun oluşturmaz. Sonradan kurulayın ayrıca fazla bastırıp içindeki sıvıyı dışarıya akıtmadığınız sürece sorun teşkil etmez. Açık yerlere fazla sürmemeye özen gösterin. Eldiven işe yarayabilir. En azından elinizi direk sokmamaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…