Kasa Temizliği Hakkında

72837

Megapat
Merhaba arkadaşlar...

Ben ayda bir kez kasayı temizliyorum. İlk temizlediğim gün ekran kartı sıcaklığı yükte maksimum 68 oluyor. Fakat 15 gün sonra bilgisayar hafif tozlanmaya başladığında yükte 80 dereceye çıkıyor. Sizce bunda bir gariplik yokmu? Tozlanma bu kadar etki eder mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

KASA:HAF 912 PLUS

Tozlanmayı önlemek için bulunduğun ortamı temiz tutman lazım. Fanları iyi temizlediğine, bileşenlerin arasına toz kaçmamasına dikkat et.

Aşırı şekilde tozlanma anca bu kadar etki eder. Acaba ekran kartını çıkarırken fazla zorladın mı? Bu zorlamadan kaynaklı biraz esneme olup ısı borularının GPU'ya temasını etkilemiş olabilir. Bu arada ekran kartınızın markası ve modeli nedir?
GTX780. Ekran kartını inceledim herhangi bir anormallik görünmüyor. Zaten dediğiniz gibi bir sorun olsa kasayı temizlesem bile yine 80 derece olması gerekirdi. Kasanın üstünde bir boşluk var sanırım sıvı soğutma için. Oradan çok toz girişi oluyor kapatsam mı sizce?
HAF912_Plus_04.jpg

Bende de aynı kasa var fakat ekran kartım öyle anormal bir ısınmaya maruz kalmıyor. Bence tozdan kaynaklanan birşey değil. Tozdan kaynaklansa kartından PCB'sindeki Vram'ler üzeri tozla kaplanması gerekirki anormal şekilde ısınma gerçekleşsin. Ekran kartına sac kurutma makinesiyle hava üfletin. Bir de böyle deneyin sonra durumu tekrar buraya yazın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı