Kasa temizliği yapılırken nelere dikkat edilmeli?

When

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam ben kasamın içini temizlemeyi düşünüyorum, toz şu anda. Herhangi bir FPS kaybına yol açmadı fakat içindeki tozu öyle görünce temizleyesim geliyor. Başka konulara baktım insanlar kompresör kullan tarzı şeyler demiş fakat bende yok. Saç kurutma makinesi veya elektrik süpürgesi kullanabilir miyim veya temizlerken nelere dikkat etmeliyim? Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aman kompresör tarzı şeyler kullanma, sisteme zarar vermen mümkün.

Toz FPS kaybına yol açmaz, bilgisayarının ısınmasına sebep olur. Saç kurutma makinesini soğuk seviyede kullandığın sürece problem olmaz. Saç kurutma makinesinin havası az gelebilir, ekran kartını çıkararak temizlemeyi tercih edebilirsin.
Aman kompresör tarzı şeyler kullanma, sisteme zarar vermen mümkün.
Abartma.

Elektrik süpürgesini direk bastırmak zarar verebilir. Ben kasanın boş kısımlarını, kenar ve köşelerini elektrik süpürgesi ile alıyorum. Saç kurutma makinasını soğuk modda tozlarını kaldırmak için kullanabilirsin. Fanların yapraklarındaki kirler genelde ikisi ile de geçmiyor o yüzden nemli bir bezle yaprakları da temizlerim. Eğer kasanızda toz filtresi varsa onları çıkarıp temizleyin yeterli olur.

Fanları el ile tutmak lazımmış, hangi fanları tutmam lazım ekran kartı fanı, işlemci fanı kasanın fanları buna dahil mi?

Toz bir mevzi FPS kaybına yol açabilir diyebiliriz bence toz sistemin ısınmasını neden olur ısınma da bileşenlerin tam performans vermeyip kendini yavaşlamasına neden olur bu yüzden temiz kasa en iyisi.

Asıl siz abartmayın. Kompresör yaprak üfleyici değil.

Elektrik süpürgesi tutmadığın sürece fanların yapraklarını saç kurutma makinesında tutmana o kadar gerek yok. 2000-3000 RPM dönme kapasitesine sahip fanlar senin saç kurutma makinesı tutuğundaki 300 RPM'e ulaşmayan dönme ile sorun yaşamaz. Ha yaprak üfleyici yada abartıp kompresör gibi bir cihaz kullanırsanız söküp atabilir o fanı tutma açınıza göre.

Fanların üstünde ki tozları küçük fırça tarzı şeyler ile alabilir miyim bir sıkıntı çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…