Rehber Kasa Tier List

MSI MPG Sekira 100R'yi F Tier'da görmek biraz şaşırttı. Sanırım önünün kapalı olduğunu düşünüyorsunuz ama önünde mesh var ve ön panel ile fanlar arasında 3cm'den fazla alan var yanlardan çok rahat hava çekiyor. Soğutma konusunda hiç bir sorunu yok.

Mesela 500X böyle değil, fanlar öne çok yakın. 100R'da fanlar içe gömülü ve filtre var.

Zengin I/O portları, A-rgb kontrolcü, kaliteli tamperli camı, dikey ekran kartı desteği vs. de var. Malzeme kalitesi gayet iyi.

Son düzenleme:
İlginç, ben yukarıda yazdığım gibi "XIGMATEK" diye aratınca çıkmadı, online mağazadaki gibi isimle yazarsınız sanmıştım.
Bizi kendin gibilerle karıştırıyorsun bence .
Hocam mesela aynı durum XPG Battlecruiser, Sharkoon Rev200, Sekira 500G gibi kasalar için de denebilir, yan açıklıkları var ama maalesef hiçbir işe yaramıyorlar, Rev200 gibi muazzam bir kasayı mesela F'e koyma nedenimiz de bu. Bizzat kullandım, düşük TDP'de bile ısınma potansiyeli yüksek bir kasa.
Cooler Master K501L & MSI MAG 100R aynı kategoride ve 100R kategorisine göre tavsiye edilmezken K501L en iyisi seçilmiş... Biraz düzenlenmesi ve olgunlaşması lazım bu listenin.
Söyle bakalım 100R'ın nesi iyiymiş? Kalite eksikliği mi? İç küçüklüğü mü? Patlatmalı PCI yuvaları mı? Filtresiz açık mesh önü mü? Kablolama kıtlığı mı? Derinlemesine darlığı mı? 5 moddan ibaret RGB'si mi? Marka ismi dışında neredeyse hiçbir olayı olmayan bir kasa, bana kalsa asla önerilmemeli ama öyle başkalarının aksine keyfi liste yapanlardan değiliz biz.
Aynı yapı Rev200, H510 gibi kasalarda da var. Bizzat kullandım, sonucu kötü. Piyasada gırla alternatif varken önermem yani.

K501L'nin aksine bir USB 2.0 bir USB 3.0 değil, iki adet USB 3.0 desteklemesi, dahili olarak 2 fanla değil 3 fanla gelmesi, Reset tuşunun olması, kendi RGB kontrolcüsü ve LED tuşu olması bence K501L'den üstün saymasanız bile eşit derecede olmasını gerektirir. Bu ayrıntılar çoğu kullanıcıya yarıyor ve fiyat konusuna siz girmediğiniz için ben de girmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir USB farkı tier içi yorumunu etkilemez.
Fan sayısı önemsiz, fan önemliyse git Abkoncore Ramesses 780 al 12 fanla geliyor.
Kendi RGB kontrolcüsü pozitif bir etken ama kontrolcü kalitesi yüksek değil ve kasanın kendisinin iyi olmaması o pozitifliği nötrlüyor. Sadece birkaç ek özellikten tierini belirlemek hatalı, kasanın kendisi de önemli. Kontrolcüyü, USB portunu, fanını kendin de eklersin ama yapım kalitesini kendin ekleyemezsin.

Arkadaşlar, girdiğiniz polemik ile fikirlerinizi güzelce açıklıyorsunuz ve kasa kategorisinde bilgisi olmayanlara, bu polemik ile bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Fakat kullandığınız dil sizce yapıcı mı? Olumlu, pozitif ve yapıcı bir şekilde birbirinize yaklaşmanız daha iyi olmaz mı?

Konuya olumsuz, negatif ve yıkıcı giren insanlara bile olabildiğince olumlu, pozitif ve yapıcı cevap verdiğimi düşünüyorum. Konudaki 12 sayfanın 12 sayfasına da bakarsanız bunu doğrulayabilirsiniz.

Hocam ben sizi etiketleyip, şöyle cevaplar vermişsiniz demedim. 12 sayfalık bu konuda, bahsettiğim şekilde cevap verenlere pozitiflik aşılamaya çalışmıştım da, neyse. İyi Sosyal'ler.
Bu mesajı ortaya attınız ve doğal olarak konu sahibi ben olduğumdan üstüme alındım; ek olarak konuya gelen insanların hepsine ben ve @The Man From E.A.R.T.H. cevap verdiği için de bu ortaya attığınız mesajın muhattabı yine doğrudan biz oluyoruz diğer arkadaşlar olduğu kadar.

Öncelikle elinize sağlık. Listede görüp kullandığım kasalar hakkında yorum yapayım:

AeroCool P7-C1: Büyük ihtimalle Full Tower olmadığı için A+ listesine alındı. Benim gözümde S Tier kendisi. Kullandığım en iyi kasadır, açık ara.

XPG Invader: B+/B arası olduğunu düşünüyorum. A için fazla sıradan gibi.

AeroCool AirHawk Duo: Malzemesi ve iç yapısı gereği tam yerine oturmuş. Hava akışı konusunda daha iyi kasa kullanmadım daha.

CM MB511ARGB: Bence AirHawk'ın üstünde bir model, B+ kısmına konulabilirmiş. Ama o da yerinde gibi.

Zalman Z3 Plus: Z- Tier diye bir yer oluşturulsa oraya dahi giremez. Leş.

Cougar Gemini S: Listedeki en büyük haksızlık bu kasaya yapılmış. Invader A iken bu kasa F. Özellikle eski fotoğrafları bulup çıkarttım, bu kasa hayatımda kullandığım en geniş ve kablolaması en rahat kasadır. Malzeme kalitesi de çok çok iyi bence. Uzun süre 2700X ve 5700XT ile severek kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…