Bizi kendin gibilerle karıştırıyorsun benceİlginç, ben yukarıda yazdığım gibi "XIGMATEK" diye aratınca çıkmadı, online mağazadaki gibi isimle yazarsınız sanmıştım.
Hocam mesela aynı durum XPG Battlecruiser, Sharkoon Rev200, Sekira 500G gibi kasalar için de denebilir, yan açıklıkları var ama maalesef hiçbir işe yaramıyorlar, Rev200 gibi muazzam bir kasayı mesela F'e koyma nedenimiz de bu. Bizzat kullandım, düşük TDP'de bile ısınma potansiyeli yüksek bir kasa.Önde ve üstte ızgaraları olmamasına rağmen yandaki ufak ızgaralardan kabul edilebilir oranlarda hava alıyor olsa gerek, Tomshardware'in testinde Phanteks P400A (Tier A+) ve Corsair 220T Airflow (Tier C+) ile benzer sıcaklık değerlerine ulaşmış. Hatta sıvı soğutma kullanılan senaryoda ekran kartı sıcaklığı rakiplerinden fark edilir derecede düşük çıkıyor, tabii CPU sıcaklığı artıyor bu durumda ama throttle oluşabilecek sıcaklıklara çok uzak değerler her halükarda.
Söyle bakalım 100R'ın nesi iyiymiş? Kalite eksikliği mi? İç küçüklüğü mü? Patlatmalı PCI yuvaları mı? Filtresiz açık mesh önü mü? Kablolama kıtlığı mı? Derinlemesine darlığı mı? 5 moddan ibaret RGB'si mi? Marka ismi dışında neredeyse hiçbir olayı olmayan bir kasa, bana kalsa asla önerilmemeli ama öyle başkalarının aksine keyfi liste yapanlardan değiliz biz.Cooler Master K501L & MSI MAG 100R aynı kategoride ve 100R kategorisine göre tavsiye edilmezken K501L en iyisi seçilmiş... Biraz düzenlenmesi ve olgunlaşması lazım bu listenin.
Aynı yapı Rev200, H510 gibi kasalarda da var. Bizzat kullandım, sonucu kötü. Piyasada gırla alternatif varken önermem yani.MSI MPG Sekira 100R'yi F Tier'da görmek biraz şaşırttı. Sanırım önünün kapalı olduğunu düşünüyorsunuz ama önünde mesh var ve ön panel ile fanlar arasında 3cm'den fazla alan var yanlardan çok rahat hava çekiyor. Soğutma konusunda hiç bir sorunu yok.
Mesela 500X böyle değil, fanlar öne çok yakın. 100R'da fanlar içe gömülü ve filtre var.
Zengin I/O portları, A-rgb kontrolcü, kaliteli tamperli camı, dikey ekran kartı desteği vs. de var. Malzeme kalitesi gayet iyi.
Söyle bakalım 100R'ın nesi iyiymiş? Kalite eksikliği mi? İç küçüklüğü mü? Patlatmalı PCI yuvaları mı? Filtresiz açık mesh önü mü? Kablolama kıtlığı mı? Derinlemesine darlığı mı? 5 Mod'dan ibaret RGB'si mi? Marka ismi dışında neredeyse hiçbir olayı olmayan bir kasa, bana kalsa asla önerilmemeli ama öyle başkalarının aksine keyfi liste yapanlardan değiliz biz.
Konuya olumsuz, negatif ve yıkıcı giren insanlara bile olabildiğince olumlu, pozitif ve yapıcı cevap verdiğimi düşünüyorum. Konudaki 12 sayfanın 12 sayfasına da bakarsanız bunu doğrulayabilirsiniz.Arkadaşlar, girdiğiniz polemik ile fikirlerinizi güzelce açıklıyorsunuz ve kasa kategorisinde bilgisi olmayanlara, bu polemik ile bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Fakat kullandığınız dil sizce yapıcı mı? Olumlu, pozitif ve yapıcı bir şekilde birbirinize yaklaşmanız daha iyi olmaz mı?
Bu mesajı ortaya attınız ve doğal olarak konu sahibi ben olduğumdan üstüme alındım; ek olarak konuya gelen insanların hepsine ben ve @The Man From E.A.R.T.H. cevap verdiği için de bu ortaya attığınız mesajın muhattabı yine doğrudan biz oluyoruz diğer arkadaşlar olduğu kadar.Hocam ben sizi etiketleyip, şöyle cevaplar vermişsiniz demedim. 12 sayfalık bu konuda, bahsettiğim şekilde cevap verenlere pozitiflik aşılamaya çalışmıştım da, neyse. İyi Sosyal'ler.