İncelemeyi okumadığınız belli oluyor.Sadece malzeme kalitesi olarak bile a tier listesine girer kaliteli.
Tahmini Soru 2: Kasa değerlendirirken hangi kriterler göz önüne alındı?
- Malzeme kalitesi
- I/O portları
- Sıvı soğutma desteği
- Hava akışı
- Hava soğutma desteği
- Dikey ekran kartı desteği
- Görsellik
- Ekstra özellikler (Ses yalıtımı, anakart tepsisinin ters çevrilmesi, 90 derece montaj vs.)
- Dahili fan sayısı
- Kontrolcü
- Not: Fiyat kriteri göz önünde bulundurulmadı.
İncelemeyi okumadığınız belli oluyor.
Kasayı canlı olarak Vatan Bilgisayar'da da denedim, aynı serinin farklı modeli olan Sekira 500G'ye de sistem montajı yaptım. Malzeme kalitesi bakımından sorunları yok zaten. Asıl sorun hava akışı ve genel destek kısmında. Muadillerine göre destek bakımından zayıf ve hava akışı berbat. Kasanın hiçbir yerinde ızgara yok. Yanlarda bulunan açıklıklar da yeterli olamadığından hava almıyor.Gayet iyi okudum. Malzeme kalitesini nasıl inceledin? İnternetten video izleyerek gelmişsin konu açmışsın. MSI 500X kullanıyorum, çok kaliteli yapmış malzeme kalitesi ve kullanım alanı olarak.
Hayır hocam. "Tahmini Soru 2"de yazan kriterlere göre değerlendirip genel kanıya varıp buna göre listelendirdik. Konuda sadece kasa yorumlaması yaptık. PSU'nun dahili olduğu ikili set senaryolarını işin içine katmadık. Çünkü öyle düşünürsek PSU kalitesi de bir etken oluyor dediğiniz gibi.Hocam MB311L'yi içindeki güç kaynağından dolayı mı düşürdünüz?
Hayır hocam. "tahmini soru 2"de yazan kriterlere göre değerlendirip genel kanıya varıp buna göre listelendirdik. Konuda sadece kasa yorumlaması yaptık. PSU'nun dahili olduğu ikili set senaryolarını işin içine katmadık. Çünkü öyle düşünürsek PSU kalitesi de bir etken oluyor dediğiniz gibi.
Bu kasanın en büyük eksisi büyük olmasına rağmen anakart bakımından Micro ATX ile sınırlı olması. Bu tür arada kalmış kasalar pek doğru kullanım amacına sahip olmuyor. Eğer Micro ATX desteği veriyorsa, yapı itibarıyla daha küçük boyutlandırmaya sahip olmalı. Ya da illa böyle büyük olacaksa ATX anakart desteğini sunmalı. Bunun dışında fan bakımından TD500, TD500 Mesh, MB520 ve MB511 ile aynı kaderi paylaşan ve yüksek devirlerde gürültülü çalışan fan modeli olan SickleFlow 120'yi bünyesinde barındırması da bir eksi kriter olarak yansıdı.Hocam sizce belirttiğim kasanın eksileri neler? Bende o kasa var ama bu konuda bayağı bilgisizim.
Bu inceleme biraz sallamasyon olmuş ürün sadece malzeme kalitesi olarak bile a tier listesine girer kaliteli. Bir de olmaası gerektiği gibi demişsin bu ürünü kullandın mı?
Katılıyorum. Genel olarak böyle olur zaten normal karşılamak gerekir.Sahip olduğu kasanın en iyisi olduğunu sananlar gerçekten çok komik duruma düşüyor