Rehber Kasa Tier List

Kasa konusunda pro olanlara bir soru soralım.

Bu şekilde olmalıdır.

Ön 3 fan genel kasa içi sıcaklığını düşürmekle sorumludur, alttaki 3 fan ise ekran kartına doğrudan soğuk hava üflemekle sorumludur. Üst ve arka kısım ise ısınan havayı dışarı atmakla sorumludur. Isınan hava yükselir.

Mavi işaretlileri exhaust, kırmızı işaretlileri intake görevini simgelemesi açısından işaretledim.

Eğer üst fanlar içeriye üflerse düzgün bir hava atımı gerçekleşmeyeceğinden dolayı kasa boğulacaktır bir süre sonra.

Bu senaryoda önce alt ekran kartına, ön kısım hava soğutmaya doğru hava üfleyecek üst üçlü ve arka fan ise dışarıya hava tahliyesini yapacaktır. Bu saye de de kasanın içinde herhangi bir sıcak hava parçası bulunmayacağından dolayı daha serin olacaktır.

cevaplar yanlış geliyor
dediğim senaryoda aslında o devasa d15 hava soğutucunun 2 fanıda egzoz görevi görüyor.
cpu soğutucu olarak 360lık sıvı soğutucu kullanılsaydı ve radyatörü yukarıya egzoz olarak takılsaydı haklıydınız.

Son düzenleme:
Cevaplar yanlış geliyor
Bu arada şunu belirtmekte fayda var. Çok fan her zaman daha iyi performans verecek diye bir şey yok. Aynı şekil her senaryo aynı olacak diye bir şey de yok. NH-D15 gibi hacimli soğutucularda misal üstteki fanların exhaust olmasının pek işlevi olmuyor. Çünkü soğutucu blok çok fazla yer kapladığından sıcak hava yükselip NH-D15'te birikiyor. Üstteki exhaust fanlar da o sıcak havayı atmakta zorlanıyor. Bu sebeple kule tipi soğutucularda bir istisna olarak üst fanlar da intake kullanılabilir. Ama bunun dışındaki kullanımlarda üst exhaust olur.

iste doğru cevap

eyer sistemde noctua d15 , deepcool ak620 , be quiet dark rock pro 4 gibi devasa soğutucular varsa , yukarıya takacağınız fanlar da içeri üflemeli , çünkü o fanların içeri üfleyeceği soğuk hava asla alttan ve önden içeri gelen soğuk hava akışını engellemez çünkü direk d15 in devasa kütlesine çarpar ve d15 in fanları vasıtası ile daha aşşağı inemeden dışarı atılır .

Son düzenleme:
Antec DF700 flux kasam bugün itibari ile kargoya verildi, kısmetse perşembe günü elimde olacak. Arctic Liquid Freezer II 360mm soğutucu almayı planlıyorum ama internette bu kasaya uyumlu olacak mı olmayacak mı bir türlü bulamadım. 360mm soğutucu desteklediğini gördüm ama Arctic biraz daha kalıplı olduğundan sanırım her kasaya sığmıyor bilginiz varsa eğer paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca 1000W bir PSU arayışındayım konusu değil ama ekstra yardımcı olmak isterseniz önerilere açığım.

C+ tier olmuşum, pekte fena değil.

şöyle bişey izlemiştim , bilmiyorum aynı soğutucuyu mu almayı düşünüyorsunuz ama eğer videodaki ise dikkatli olun .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynısı bütün Arctic kullanıcılarına ücretsiz gönderildi. Yeni üretimler ise buna göre üretildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…