theysleptonme10times
Kilopat
- Makaleler
- 1
P360A'nın kağıt üzerindeki en büyük eksiği 360mm sıvı soğutma desteklememesi. Küçük bir kasaya göre fazlasıyla iyi. İçinden muazzam bir kontrolcü çıkıyor ve indirimle gayet uygun fiyatlara bulunuyor. A+ yerinde bir tercih olmuş onun için.Maddi yönüyle ilgili bir şey söylemedim, az buçuk bilgisi olan kimse o kasayı C tier üstüne koymaz.
Onları sırf mesh olmadıkları için koyduk diye bir durum yok, NZXT'ler markaları haricinde güzel kasa değiller. Flow modeli fena değil mesela, ama diğerleri direkt olarak sıkıntılı. P300A gibi üste tek 120 komedileri var mesela, aynı zamanda intake fanlıyken intake fansız halinden daha kötü performans verecek kadar da mühendislik açısından sorunlu kasalar. Gram F/P falan değiller, böyle exceptional kaliteleri de yok.Listeyi biraz inceledim de hayrola sıkılıp kalanları F Tier'a sallayalım mı dediniz? Afedersin GameTech X-Coler bile D bölümünde duruyor F'de ise NZXT sülalesi var. Sırf mesh değil diye Lancool 205, TD500 vb. çok fazla kasa oraya atılmış test değerleri iyi olmasına rağmen.
Lancool 205 de kendi fiyatında tercih edilmemesi gereken bir model, ne tipi var, ne içi çok dolu, ne de akışı muazzam.
Listeyi biraz inceledim de hayrola sıkılıp kalanları F Tier'a sallayalım mı dediniz? Afedersin GameTech X-Coler bile D bölümünde duruyor F'de ise NZXT sülalesi var. Sırf mesh değil diye Lancool 205, TD500 vb. çok fazla kasa oraya atılmış test değerleri iyi olmasına rağmen.
Bu liste sallama bir liste değil, her türlü unsuru düşünülmüş bir liste. Bu listeden kasa tercihi yapan birisinin sistemini bilemeyiz.Tahmini Soru 2: Kasa değerlendirirken hangi kriterler göz önüne alındı?
- Malzeme kalitesi
- I/O portları
- Sıvı soğutma desteği
- Hava akışı
- Hava soğutma desteği
- Dikey ekran kartı desteği
- Görsellik
- Ekstra özellikler (Ses yalıtımı, anakart tepsisinin ters çevrilmesi, 90 derece montaj vs.)
- Dahili fan sayısı
- Kontrolcü
- Not: Fiyat kriteri göz önünde bulundurulmadı.
Ek olarak Türkiye'de ezbercilik çok fazla yapıldığından bazı ürünleri ezbere her sisteme önermesinler diye F'ye yolladık.Tier D'nin yarısı da konserve kutusu o yüzden dedim. Siz fiyatı da göz önüne aldıysanız o başka ama görsellik olarak F'de gayet güzel modeller var ve soğutma performansları da orta seviyede.
Ön tarafa pull push LF 280 takıp, Asus Noctua 3070 takarsan ısınma sorunu olmaz ve güzel bir kasa olmuş olur.Bu liste sallama bir liste değil, her türlü unsuru düşünülmüş bir liste. Bu listeden kasa tercihi yapan birisinin sistemini bilemeyiz.
Örneğin H510 Elite'in F Tier olma sebepleri:
- Simetrik bir kasa olmasına rağmen üste sadece 1 adet 120mm fan desteği sunuyor. Asimetrik bir görüntü.
- Ön panel hariç bir yere 240 üstü sıvı soğutma takılamıyor.
- Ön panele sıvı soğutma taktığında 3 modelli ekran kartlarını geç, 2 fanlı bazı ekran kartı modellerine bile elveda diyorsun.
- Hava akışı kötü. Adına açılmış tonlarca Reddit postu bile mevcut. İnsanlar sıcaklıktan bıkıp kasanın ön panelini çıkartıp kendi mesh panel tasarımlarını yaptılar. Zaten bunun üstüne de NZXT, H510 Flow modelini çıkarttı. Onu da A Tier'a yazdık zaten.