Rehber Kasa Tier List

Ek olarak Türkiye'de ezbercilik çok fazla yapıldığından bazı ürünleri ezbere her sisteme önermesinler diye F'ye yolladık.

Şu iki kasa arasında ne fark var peki; çok araştırıp liste yapmışsınız ya biz de öğrenelim, birisi C iken diğeri neden F?

Bayağı küçük bir küp kasa, hangi tier onu biraz daha detaylı araştırmak lazım ama uğraşına girerim diyorsanız alınır. Uğraştan kastım da o kasaya koyacağınız CPU-GPU ve soğutma üçlüsünü çok iyi düşünmeniz lazım, bunlara yetecek iyi bir SFX PSU için kesenin ağzını açmanız lazım ve kablolamasıyla biraz uğraşmanız lazım. Uğraşırsanız değecektir ama. Eğer ITX olsun ama daha rahat olsun isterseniz P200A'ya bakabilirsiniz, içinde çalışması çok daha rahat olacaktır.

Ek olarak Türkiye'de ezbercilik çok fazla yapıldığından bazı ürünleri ezbere her sisteme önermesinler diye F'ye yolladık.

Biliyorum bazılarını takılma amaçlı yazdım. 5000D Solid'i A Tier'da görmek yetti iyi hazırlandığını anlamam için. NZXT tasarım olarak hoş olsa da maalesef Corsair gibi solid panel kasalarına adam gibi hava akımı yaratmaktan acizler. Çünkü doğru tasarım ile solid ve mesh arasındaki sıcaklık, ses yalıtımı ve fiyat farkları dengeli olur.

Aquarius Plus bizzat Vatan Bilgisayar'da gözlemlediğim ve zayıf bulduğum bir kasa. Temperli cam kullanıldığı iddia edilmiş ancak kasanın camına dokununca çok ince bir hissiyat, oldukça açık bir cam rengi ve akriliğimsi bir temperli cam kullanılmış, dahili olarak 7 adet ring ve güçsüz fanlarla geliyor.

Bu sebeplerden ötürü Aquarius Plus'ı F'ye yazdık.

4000D Airflow neden B+ katmanında?

•Daha üst katmanlardaki birkaç üst segment kasadan termal açıdan daha iyi performans veriyor.

•275R Airflow ile aralarında malzeme kalitesi farkı olmasına rağmen aynı katmandalar. Bana kalırsa ya 275R Airflow B'ye inmeli ya da 4000D Airflow en azından A'ya çıkmalı.

Bu dediklerim yanlış anlaşılmasın, özenle hazırlanmış ve beğendiğim bir rehber var karşımda. Sadece ekleme yapmak istedim.

Aslında ikisi hemen hemen aynı kasalar. Çok ufak farkları mevcut.
  • 4000D AirFlow'dan 2 tane 120mm fan çıkıyor. 275R AirFlow'da ise 3 tane 120mm fan çıkıyor.
  • 4000D AirFlow'da 2 tane 2.5" desteği var. 275R AirFlow'da ise 4 tane 2.5" desteği var.
  • GPU destekleri arasında 1cm fark var, 275R AirFlow önde. (Gereksiz bir fark olarak kabul edilebilir.)
Bunun dışında farkları bulunmuyor. Aynı tierın ürünleri olduğunu düşünüyorum.

•Fan sayısı artı bir durum değil, Gamer's Nexus 3DMark testinde 4000D Airflow 275R Airflow'a GPU sıcaklığında 10°C, CPU sıcaklığında da 5°C fark atıyor. Bulabildiğim tek test bu olduğu için bunu örnek veriyorum ama diğer senaryolarda farklık göstereceğini düşünmüyorum.

•4000D Airflow'da da 4 adet 2.5" desteği var. 275R ise toplam 6 adet destekliyor. Bu fiyat segmentindeki bir kullanıcının dört adetten fazla sabit disk/SSD kullanması pek muhtemel olmadığı için, tıpkı dikey ekran kartı mevzusu gibi bu da önemsiz bir fark.

•275R'deki ön panel plastik malzeme. Tırnaklı yapıya sahip olduğu için 4000D'ye kıyasla takıp çıkarması daha zor ve tırnakların kırılması durumunda can sıkması gibi bir riski var. Ve 4000D Airflow'un bir artısı da bu ön panelin metalden imal edilmiş ve daha havadar olması.

•Aynı zamanda 4000D'nin iç hacmi 275R'ye kıyasla %7 daha büyük.

Gamer's Nexus testine göre 4000D Airflow, termal performans açısından Thermaltake View 71, Lian Li Lancool II, Lian Li Lancool 215 RGB, Cooler Master H500P Mesh gibi kasalarla rekabet edebiliyor.

Sonuç olarak A katmanında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

•Fan sayısı artı bir durum değil.
Artı bir durumdur. Bu iki kasa arasında fark göstermiyor olabilir.
•4000D Airflow'da da 4 adet 2.5" desteği var. 275R ise toplam 6 adet destekliyor. Bu fiyat segmentindeki bir kullanıcının dört adetten fazla sabit disk/SSD kullanması pek muhtemel olmadığı için.
Eğer bu overall bir liste ise göz önünde bulundurulması gereken bir unsur.
Tıpkı dikey ekran kartı mevzusu gibi bu da önemsiz bir fark.
4000D AirFlow'daki dikey GPU yeri cama 0 konumda. Bu da GPU sıcaklığına olumsuz etkiler.
4000D AirFlow'daki gibi bir ön panel tasarımı kasaların %90'ında yok. Yani yaygın olan 275R AirFlow'daki. 4000D AirFlow'daki iyi bir özellik ancak 275R AirFlow'daki de eksi sayılmaz. Ek olarak 275R AirFlow'un genel kasa ağırlığı daha fazla. Üstelik 275R AirFlow'da daha fazla parça bulunmasına rağmen. Yani 275R AirFlow malzeme kalitesinde 4000D AirFlow'a kıyasla bir tık önde.
•Aynı zamanda 4000D'nin iç hacmi 275R'ye kıyasla %7 daha büyük.
Bu büyüklüğün kasaya takılacak olan donanımların etkisi yok gibi bir şey. Kısacası %7 iç hacim artışı bir kazanç sağlamıyor.
Gamer's Nexus testine göre 4000D Airflow, termal performans açısından Thermaltake View 71, Lian Li Lancool II, Lian Li Lancool 215 RGB, Cooler Master H500P Mesh gibi kasalarla rekabet edebiliyor.
Tahmini Soru 2'de bunun açıklamasını yaptık. Sadece airflowa bakarak öneri yapmadığımızı belirttik. Böyle bir liste yapsaydık konuda sadece 20 kasa alınabilir falan olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…