Ramazan Ö
Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir ay önce sistem toplamaya başladım. HDD için 1 tane SATA kablosu dışında her şey elime ulaştı. Araştırdım, videoları izledim, bazı sorunlarım ve sorularım da oldu tabii.
www.technopat.net
www.technopat.net
www.technopat.net
www.technopat.net
www.technopat.net
www.technopat.net
Şu an hepsi çözüldü sanırım. Neler yaptığımı, kararsız kaldığım ve emin olmadığım yerleri yazıyorum.
İlk önce anakarta, işlemciyi o ok işaretine dikkat ederek taktım. Fanı taktım. Sonra RAM'leri taktım. Kasaya, vidaları anakart için uygun hale getirip anakartı monte ettim.
Kabloları bağlamaya geçtim. Mavi kabloda isim yazmıyordu, bir videoda o kabloyu USB 3.0 yerine takıyorlardı, bende de uyumlu olunca oraya taktım.
Arkadaki kablodan bahsediyorum.
Reset SW kasa kontrolcüsüne bağlı. Fanların birer ucundaki girişler boşta, bu normaldi sanırım. Stok işlemci fanini da CPU fan kısmına takmıştım. F_Audio yazan girişe HD Audio isimli kabloyu taktım, uyuyordu. Sadece USB yazan kabloyu F_USB 1 girişine taktım, USB 2.0 sanırım bu. 2.5" SSD için SATA ve SATA güç kablolarını taktım.
HDD ve kasanın arka tarafını şu şekilde ayarladım:
Buraya kadar çoğunlukla doğru yaptığımı düşünüyorum, farklı bir durum söz konusuysa belirtirseniz sevinirim. Şimdi gelelim emin olmadığım, sıkıntı olabileceğini düşündüğüm ve kararsız kaldığım yerlere.
Anakart kasaya değiyor gibi geldi.
Eğer değiyorsa bir sorun oluşturur mu?
HDD montajını HDD'nin metal kısmı yukarıda kalacak şekilde yaptım.
Ama HDD kızağı yeşil yere değiyor sanırım, 2. HDD için de aynısı geçerli.
Bunun bir etkisi olur mu? Henüz 2. SATA kablosu gelmediği için kablosuz HDD'nin SATA güç kablosunu çekip SATA kablosu gelince ikisini birden bağlamayı düşünüyorum, doğru muyum?
Arka kapağı kapatınca kablolara biraz baskı olacak gibi. Özellikle SATA güç kablosuna, dolayısıyla da HDD'nin ilgili girişine. Benzer durum kasanın kontrolcüsünde de var.
Bu bir sorun oluşturur mu? Kablolar veya HDD zarar görür mü?
RAM'lerin o bağlantı yerine parmağımın değip değmemesinden emin değilim. @Recep Baltaş eğer üstümüzde statik elektrik varsa sıkıntı çıkarabileceğini söylemişti. Olabildiğince duvara, kapı koluna falan dokunmaya çalıştım. Bir sorun olur mu?
Bağlantıları düzgün yapabilmiş miyim? Kasanın iç dizaynı nasıl?
Kasayi birazcık yamulttum sanırım Camı biraz zorlamayla giriyordu, üstten asılarak düzelttim sanırım. Biraz daha kolay giriyor artık. Ama @Motionless IN White hocamın kendi camını toza çevirdiğini öğrenince emin olamadım
Sanırım bu kadar. Eğer başka bir şeyi demeyi unutursam konuya eklerim. Ne düşünüyorsunuz? Her şeyi doğru yapabilmiş miyim? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Bilgisayara güç gelir gelmez patlayabilir mi?
Sisteme monitörü de bağladıktan sonra bu videodakileri yaparsam bilgisayarım hazır mı olacak yani?
Sistem:
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Stok fan anakarta takılırken anakarttaki parçalara değerse ne olur?
Merhaba, daha önce bu işlerle uğraşmadığımı belirterek başlayayım. :) Araştırdım ve videoları izledim. Vidaları çapraz olacak şekilde yavaş yavaş sıkılması gerektiğini okudum/izledim. Yapmaya çalıştım ama pek beceremedim sanırım 😅 Ön vidayı fazla sıkmışım sanırım, değdi mi emin değilim ama...
Stok fan ve RAM'ler birbirine değiyor
Merhaba, durum bu şekilde: Dün yaşadığım ufak sorundan sonra stok fanı tekrar takmayı başardım. Sonrasında RAM'leri taktım. Stok fan, RAM'e biraz temas ediyor. RAM ısınırsa plastiğini eritir mi diye düşünmeye başladım. Ayrıca RAM'ler de birbirine değiyor. Bir sorun olur mu? Bu şekilde...
Çözüldü: Anakart montajı hangi vidalarla yapılmalı?
Merhaba. Mavi ile işaretli olan yerlerden kasaya monte ediliyormuş. 6 tane yuva var ama elimdeki vidaların aynı olanlarından 6 tane yok, göremedim. Varsa da küçük sanırım. Siyah ile işaretlediklerimi kullanmayı düşünüyordum, gözüme daha iyi gelmişlerdi. 4 tane oldukları için diğer 2...
Çözüldü: Bazı PSU kabloları kullanılmasa olur mu?
Merhaba. Daha önce hiç montaj yapmadığım için bu konularda pek bilgim yok. Bunu söyleyerek başlayayım :) PSU'da benim işime yaramayacak fazladan kablolar var gibi geldi bana. Buradaki kablolardan 2 tanesi sanırım molex veya SATA güç kablosu kablosu. Fotoğrafını çekmedim ama PCI-E de var...
B450M S2H anakarta 4300GE için BIOS güncellemesi yapılmazsa sistem çalışır mı?
Merhaba, biraz araştırdım ve alıntıya aldığım mesaja denk geldim. Alırken satıcı ile iletişime geçtiniz mi? Yani BIOS güncellemesi için. BIOS güncellemesi yaptırmadıysanız çalışmaz. En kötü bilgisayarcıya güncelletirsiniz. 4300GE ve B450M S2H ikilisini almıştım. Tüm kabloları uygun bağlayıp...
VDG kablosu nereye bağlanır?
Merhaba. Sanırım kasanın kontrolcüsünden gelen VDG isimli bir kablo var ve anakartımda nereye bağlayacağımı bulamadım. Diğer ucu da böyle. Nereye bağlamam lazım? Bu iki uçtan birisini bağlasam yeter mi? Ne işe yarayacak bu bağlantı? Anakart: B450M S2H Kasa: Sharkoon Lit 200
İlk önce anakarta, işlemciyi o ok işaretine dikkat ederek taktım. Fanı taktım. Sonra RAM'leri taktım. Kasaya, vidaları anakart için uygun hale getirip anakartı monte ettim.
Kabloları bağlamaya geçtim. Mavi kabloda isim yazmıyordu, bir videoda o kabloyu USB 3.0 yerine takıyorlardı, bende de uyumlu olunca oraya taktım.
Arkadaki kablodan bahsediyorum.
HDD ve kasanın arka tarafını şu şekilde ayarladım:
Buraya kadar çoğunlukla doğru yaptığımı düşünüyorum, farklı bir durum söz konusuysa belirtirseniz sevinirim. Şimdi gelelim emin olmadığım, sıkıntı olabileceğini düşündüğüm ve kararsız kaldığım yerlere.
Anakart kasaya değiyor gibi geldi.
HDD montajını HDD'nin metal kısmı yukarıda kalacak şekilde yaptım.
Arka kapağı kapatınca kablolara biraz baskı olacak gibi. Özellikle SATA güç kablosuna, dolayısıyla da HDD'nin ilgili girişine. Benzer durum kasanın kontrolcüsünde de var.
RAM'lerin o bağlantı yerine parmağımın değip değmemesinden emin değilim. @Recep Baltaş eğer üstümüzde statik elektrik varsa sıkıntı çıkarabileceğini söylemişti. Olabildiğince duvara, kapı koluna falan dokunmaya çalıştım. Bir sorun olur mu?
Bağlantıları düzgün yapabilmiş miyim? Kasanın iç dizaynı nasıl?
Kasayi birazcık yamulttum sanırım
Sanırım bu kadar. Eğer başka bir şeyi demeyi unutursam konuya eklerim. Ne düşünüyorsunuz? Her şeyi doğru yapabilmiş miyim? Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Bilgisayara güç gelir gelmez patlayabilir mi?
Sisteme monitörü de bağladıktan sonra bu videodakileri yaparsam bilgisayarım hazır mı olacak yani?
Sistem:
- 4300GE
- B450M S2H
- T-Force Night Hawk 3200 MHz CL16
- Patriot 240 GB Burst
- WD Blue 1 TB*2
- Sharkoon Lit 200
- Cougar XTC
- MSI Optix G241VC