Kasa üst fanları ne tarafa bakmalı?

xWassy

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus VP249QGR 144Hz 1Ms IPS / FSP Hyper Pro H3-650W PSU / Asus B450M Dragon / ASUS Radeon RX 6700 XT / AMD Ryzen 5 5600 / XPG 2x8 16GB 3200MHz / WD Blue SN570 500GB 3500 2300 / K552 Kumara / / SteelSeries Rival 3 Wireless / CORSAIR HS55 Surround / Mkey RGB 80x30
RAM
XPG 3200 MHz CL16
Ekran kartı
RX6700XT
Anakart
b450m dragon
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Kasama ekstradan 4 fan ekledim fakat sıcaklıkta pek bir değişim olmadı. Üst taraftaki fanlar dışarı vermek yerine içeri soğuk hava alsa daha mantıklı olur mu? Çünkü resimde de gösterdiğim gibi hava akışı böyle oluyor. Egzoz fan pek de bir işe yaramıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst fanlar egzoz niyetini görmeli.
Fanın ön tarafı Kasa içine bakmalı.
İçerideki havayı dışarı atmalı.
Senin kasa şu an Önden temiz havayı içeri alıyor üst ve alt, arka fan dışarı atıyor. Çok fazla egzoz niyetini gören fan var.

Sıcak hava yükselir. Amaç önden soğuk havayı içeri çekip sıcak havayı arkadan ve üstten kasadan dışarı atmak.

İki tarafa da bakabilir. Kasa önü mesh mi? Önemli olan bu. Değil kapalı ise içeri, açıksa dışarı bakması iyi olur.

PSU Cover üstündeki fanlar içeri üfleyecek şekilde koy.

Alt fanları ters çeviriyorum o zaman hocam ekran kartına üfleyecek şekilde doğru mudur? PSU'nun üstü delikli delikli hava alacak şekilde.

Alt fanları ters çeviriyorum o zaman hocam ekran kartına üfleyecek şekilde doğru mudur? PSU'nun üstü delikli delikli hava alacak şekilde.

Böyle oldu hocam doğru mudur?

Dosya Ekleri

• faan.jpg
    108,2 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Böyle daha iyi oldu hocam 10 numara hava sirkülasyonu sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…