Kasa üzerindeki ARGB kontrolcü fan hızı kontrol edilemiyor

ScamEmre

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Fotoğraf ve Video, Hareketli Grafik Tasarım
Kontrolcüde bağlantılarda sorun olmadığını düşünüyorum, BIOS ve Windows üzerinde RPM hızlarını görebiliyorum. PWM'ya da DC olarak fanların hızlarına müdahale edemiyorum. Sürekli son hızda çalışıyorlar.

IMG_2891.jpg

IMG_2892.jpg

Çok da devresel hakim olmadığım bir olay. En üstte sırasıyla 3-pin, 2-pin, 3-pin giriş var. Bunlar ne işe yariyor?
En altta sağdaki 4 pin fan girişindeki yer neden kırmızı?

Kısaca fanlarımı nasıl kontrol edebilirim?

Orayı anakartın bir PWM soketine bağlayacaksınız. Fanların sinyalini anakarttan kontrol edebilmeniz için. Hub da o sinyali yineleyerek takılı olan tüm fanlara hız bilgisi verecek.

Sağ üstteki üç pinli soketi anakarta bağlamıştım, bu şekilde PWM hız bilgisini görüyorum BIOS'da ve Windows üzerinde. Üstteki 3-pin bağlantısını kırmızı olana mı takmalayım kısaca?

Ne yapmam lazım kısaca kontrol edilebilir hale gelmesi için?

Ne yapmam lazım kısaca kontrol edilebilir hale gelmesi için?

Kırmızı ile işaretli yuva ile anakartın CHA_FAN gibi müsait yuvalarından birini PWM ile bağlayacaksınız.

Sonrasında bu fan hubına fanlarınızı bağlayacaksınız. Bilgisayarınız tek bir fan gibi görecek fakat bu aynı zamanda tüm fanlara aynı hızlan/yavaşla sinyalini vermenizi sağlayacak.

Kırmızı ile işaretli yuva ile anakartın CHA_FAN gibi müsait yuvalarından birini PWM ile bağlayacaksınız.

Sonrasında bu fan hubına fanlarınızı bağlayacaksınız. Bilgisayarınız tek bir fan gibi görecek fakat bu aynı zamanda tüm fanlara aynı hızlan/yavaşla sinyalini vermenizi sağlayacak.
Bunu deneyeceğim, peki kart üzerindeki sağ üstteki 3pin Soket ne işe yariyor bilginiz var mı ?

Sorunu kontrolcü ile değilde daha önce elimdem evcut, PWM çoklayacı ile çözdüm.

Eki Görüntüle 90550

Kasa fanlarını birbirine Linkledim ve son fanı bu aparat ile SYS_FAN1-2-3-4 birisine bağlayarak, tek fan üzerinden tüm fanları kontrol etmeyi başardık. Kart üzerindeki devrede sorun olabileceği ihtimal yada desteklemiyor.

Bunu deneyeceğim, peki kart üzerindeki sağ üstteki 3pin Soket ne işe yariyor bilginiz var mı ?

Sorunu kontrolcü ile değilde daha önce elimdem evcut, PWM çoklayacı ile çözdüm.

Eki Görüntüle 90550

Kasa fanlarını birbirine Linkledim ve son fanı bu aparat ile SYS_FAN1-2-3-4 birisine bağlayarak, tek fan üzerinden tüm fanları kontrol etmeyi başardık. Kart üzerindeki devrede sorun olabileceği ihtimal yada desteklemiyor.

1728844591717.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı