Kasa ve ASUS TUF 5700 XT fan kontrolü

Fishard

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
ASUS TUF 5700 XT ekran kartım var. Witcher 3 oynarken verilere bakmak için MSI Afterburner'ı açtım ekran kartım Ultra ayarda 70 derece çalışıyordu. Ardından Afterburner programının fan Speed bölmesinin kapalı olduğunu gördüm. Ona tıkladığımda fanlarım çalışmaya başladı ve sıcaklığım 42 dereceye düştü. Fanlarımın o anda çalışmamasının sebebi Afterburner mı? Yoksa tam tersi Afterburner sayesinde mi fanlarımı ben çalıştırdım. Ayrıca GPU sıcaklığım düşerken, CPU sıcaklığım aynı kaldı. Kasanın kendi fanları için de hızlandırma yapma durumum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner kullanma sebebiniz nedir? Eğer kullanmanız gerekli değilse kaldırabilirsiniz. Eğer kullanımı gerekliyse program üzerinde profil oluşturup hangi sıcaklık da ne kadar fan devri ile soğutma yapılmasını istediğinize dair atama yapabiliyorsunuz. Eğer değişmediyse bildiğim kadarıyla programın yüklendikten sonra bir atama yapılmaması durumunda ekran kartına herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı