Ancak daha önce hiç bilgisayar toplamadım, haftaya bilgisayarı aldığımda montajlama işleminde bana yardımcı olur musunuz ?
Aşağıdaki bilgisayarı topladım Power Supply ve kasa seçimi hakkında değişiklik yapmam gerekir mi?
Power Supply ile beraber gelen kasayı mı ? Yoksa ikisini de ayrı ayrı almam daha mı iyi.
Fiyatı uygun olsun istiyorum görüntü çok önemli değil işlevi önemli benim için istediğim özellikler:
- En geniş ekran kartları sığacak
-Kablo saklama olacak
-Soğutma iyi olacak
-Büyük kasa olacak
-USB 2.0 ve USB 3.0 ön tarafta 2 şer adet olmalı (mümkünse)
-Sistemime uygun ve ilerde geliştirilmeye açık olmalı
-Fiyat düşük tutulmalı
Birşeyler önerebilmemiz için max. bütçenizi belirtmeniz gerekli. ''Fiyat düşük tutulmalı'' dan kastınız ne kadar ?
Sisteminizdeki kasa ve PSU pek iyi değil, Kasa ve PSU'yu ayrı alman daha sağlam olur.
Dipnot: Anakartı aynı fiyat olan Asus H97M-E ile değiştirebilirsiniz.
Bende toplayacağım sistemime kasa arıyorum. Sumo-Y düşünüyorum fakat içinden çıkan powera güvenemedim. 80+ sertifikası olup olmadığı belirtilmemiş. Bu kasayı düşünebilirsiniz.
Birşeyler önerebilmemiz için max. bütçenizi belirtmeniz gerekli. ''Fiyat düşük tutulmalı'' dan kastınız ne kadar ?
Sisteminizdeki kasa ve PSU pek iyi değil, Kasa ve PSU'yu ayrı alman daha sağlam olur.
Dipnot: Anakartı aynı fiyat olan Asus H97M-E ile değiştirebilirsiniz.
Daha iyi gibi görünüyor, ancak PSU'dan şüpheliyim.
Asus H81-Gamer'da şu açıklama yazıyor:
* Intel® yonga seti sınırlaması nedeniyle H81-GAMER dört modül takılı olduğunda sadece tek taraflı bellekleri destekler ve maksimum DDR3 1066 Mhz hızında çalışırlar.
Yani 4 adet Ram takarsam hız düşecek ancak 2 tane taktığımda 1333 Mhz'da çalışacak.
Yanlış anlamadım umarım ?