Kasa ve PSU Önerisi

senturk19

Kilopat
Merhaba, kasa ve PSU için maksimum 8K bütçem var. Bayağıdır araştırıyorum ve kafama yatan Corsair 4000D oldu. İçinde 850W RM850e PSU var; ikisini tekli olarak ayrı ayrı almaktan çok daha uygun. Ancak PSU kısmına gelirsek, Reddit ve YouTube'da baktığımda çokça şikayet gördüm; aşırı fan ve bobin gürültüsü olduğunu söylüyorlar ve bazılarının PSU'su yanmış. Corsair'in RM750X modeli şu anki kasamda var ve gayet sessiz, problemsiz. Ancak yeni sisteme, yeni nesil RTX kartlara uygun PCI-e 5 desteği olan, geleceğe dönük bir PSU almak istiyorum. Aşırı kararsız kaldım. Kullanan varsa yorumlarını bekliyorum. Ayrıca her türlü öneriye de açığım.

Kasadan ve PSU'dan beklentim kalite. Özellikle şekilli RGB'li diye kasada performanstan ödün vermek istemiyorum. Sade, şık bir kasa olmalı ve geniş yapıda, sirkülasyonu iyi olmalı. Montaj sırasında kolaylık da önemli benim için. Şu anki kasam yine Corsair'in iCUE 220T ve kasa ufak olduğundan çok fazla problem yaşattı; sıvı soğutma takamamak gibi. Direkt RAM'lere çarpıyordu, önde de ekran kartına çarptığından iade edip kule soğutma almıştım. Ayrıca kablolama alanı da vasat; kasa sıkış tepiş, zor sığıyor. Bu tarz problemleri tekrar yaşatmayacak bir kasa olmalı kesinlikle.

4000D: https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...pered-glass-usb-31-atx-mid-tower-kasa-p-47867

850W PSU olarak bu size fazlaca yeter. %90 verimlilikle çalışıyor, 80+ Gold sertifikalı ve High Power marka. High Power PSU alanında kendini kanıtlamış iyi bir markadır.

Kasa olarakta bunu önerebilirim.

Son düzenleme:

850W PSU olarak bu size fazlaca yeter. %90 verimlilikle çalışıyor, 80+ Gold sertifikalı ve High Power marka. High Power PSU alanında kendini kanıtlamış iyi bir markadır.

Kasa olarakta bunu önerebilirim.
power pek bilinmedik bir marka çok güvenilir gelmedi bana, tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim kaliteden ödün vermek baya probleme yol açıyor, daha fazla para harcamaya sebep oluyor genelde acı tecrübem.

power pek bilinmedik bir marka çok güvenilir gelmedi bana, tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim kaliteden ödün vermek baya probleme yol açıyor, daha fazla para harcamaya sebep oluyor genelde acı tecrübem.
High Power kaliteli bir markadır. PSU alanında güvenilir markalardandır.

Ben şu ürünleri alırdım. PSU sağlam kasa ferah çok geniş iyi bir kasa.
power hakkında olumsuz bir yorum görmedim ancak çok fazla yorum da yok, kasayı da biraz araştırmam lazım acele etmek istemiyorum açıkçası.

power hakkında olumsuz bir yorum görmedim ancak çok fazla yorum da yok, kasayı da biraz araştırmam lazım acele etmek istemiyorum açıkçası.
Aslında Arkadaşın attığı Rajintek marka PSU ile attığım Corsair marka kasayı tercih edebilirsiniz. Rajintek'te iyi markadır.

High Power kaliteli bir markadır. PSU alanında güvenilir markalardandır.
bilmiyorum duymadım açıkçası biraz araştırıyım, en son 6 sene önce PC toplarken araştırmıştım, bu arada en azından yarı modüler olması lazım diğer türlü çok fazla kalabalık yapıyor kasada diğer kablolar falan derken sıkış tepiş bir hale geliyor.

bilmiyorum duymadım açıkçası biraz araştırıyım, en son 6 sene önce PC toplarken araştırmıştım, bu arada en azından yarı modüler olması lazım diğer türlü çok fazla kalabalık yapıyor kasada diğer kablolar falan derken sıkış tepiş bir hale geliyor.
Rajintek 850W + Corsair iCUE 3000D iyi kombinayon bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı