Kasa ve sıvı soğutucu önerisi

W4riQ

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim için güzel bir kasa ve işlemci için sıvı soğutucu almak istiyorum. Kaliteli, kullanışlı ve ileriye dönük olmasını istiyorum. PSU zaten var bende. Sistem bileşenlerini değiştirmeyi düşünüyorum o yüzden kasanın ileriye dönük olması çok önemli. RBG gibi görsel özelliklere pek takılmıyorum. Olsa güzel olur, olmazsa dert olmaz. Çok sık oyun oynuyorum ve sistem ısınıyor o yüzden içi geniş ve 3 fanı olan kasalardan almayı düşünüyorum. Bütçem yaklaşık 900 TL (+-1). Eğer bütçeyi 100 TL arttırarak kasaya tamperli cam eklenecekse arttırabilirim ama RBG için 100 TL attırmak istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
BÜTÇE : 900 TL(+-1)
Sistem bileşenleri ;
  • Anakart : ASUS B150M PRO GAMING
  • CPU: INTEL i5-6500
  • GPU: EVGA GTX 1060 6GB FTW+
  • PSU: EVGA 650W GQ 80plus GOLD
  • RAM: Kingston Hyperx Furry DDR4 16GB (2x8)
  • SSD: Corsair Force LE 240gb
  • HDD: Samsung 500GB 7200 RPM bişey bişey

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bu işlemci için sıvı soğutma gereksiz gibi. Ama illede sıvı soğutma isterim dersen, 120MM bir soğutucu tavsiye ederim. Fazlasına gerek yok bence, gereksiz masraf gibi olur diye düşünüyorum.
Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB Led Fanlı 120mm İşlemci Sıvı soğutma Sistemi | ITOPYA
İşlemci değişecekse eğer, aynı modelin 240MM olanını tavsiye ederim.
Evet işlemciyi de anakartı da değiştireceğim. o yüzden şuan aldığım her şeyi iyisinden almaya çalışıyorum.

Evet işlemciyi de anakartı da değiştireceğim. o yüzden şuan aldığım her şeyi iyisinden almaya çalışıyorum.
Bu yukarıda tavsiye ettiğim soğutucu bir kaç gün önce 300TL civarındaydı. 240MM olanıda 550TL civarlarındaydı şuan 650-700TL olmuş. Ne olmuşsa 300-350TL olan soğutucu, iki gün içinde 450TL olmuş. 150TL'lik nasıl bir zam geldi acaba oda ayrı bir merak konusu. Sıvı soğutma olarak bahsettiğim modeller güzeldir. Alternatif olarak Deep Cool Captain240 önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı