Çözüldü Kasada boşta duran kablolar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Menemen54

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Geçtiğimiz cumartesi kasayı temizliyordum, arka paneli de çıkarmıştım. Arkaya bakarken PSU’nun yan tarafında boşta kablolar gördüm. Biri yukarıdan anakarta doğru gidiyor, diğeri de ucuna eklenmiş iki tane kabloya ayrılıyor. Ayrılan kablolardan biri dikdörtgenimsi, ucunda herhangi bir giriş olmayan bir şeydi, diğeri ise ince SATA kablo ucuna benzeyen bir şeydi, çözemedim.

İlk başta fan çoklayıcı ya da SATA kablosu gibi bir şey sandım ama pek emin olamadım. Anakartta kule fanın arkasına gelen bir kısma gidiyor gibiydi ama anakartın fotoğraflarına baktığımda o bölümde CPU_FAN dışında bir giriş yeri göremedim. Ya fanın arkasından aşağıya doğru farklı bir girişe gidiyor ya da boşta duruyor.
  • Kasa: MSI MAG M120A
  • PSU: MSI MAG A650BNL
  • Anakart: MSI PRO B650M-E
20260223_164932.jpg

Çözüm
RGB LED ve fan kabloları birden fazla çıkış bulundurabilir. Birbirine bağlanarak tek kablo olarak anakarta takılır. Bu sebeple boş olmaları normal.
RGB LED ve fan kabloları birden fazla çıkış bulundurabilir. Birbirine bağlanarak tek kablo olarak anakarta takılır. Bu sebeple boş olmaları normal.

Çözüm
RGB'ya da fan kablolarına benziyor. Kabloların konnektörlerini atar mısınız?

Teşekkürler hocam. Gerekli bir kablo değillerse böyle bırakabilirim o zaman. Zaten sistemimde bir sorun yok, tıkır tıkır çalışıyor ama emin olmak istedim.

Rgb yada fan kablolarına benziyor. Kabloların konnektörlerini atar mısınız?
Çelmiştim ama 2. net çıkmamış, gerekliyse bir ara tekrar açıp bakabilirim.

20260223_164958.jpg

20260223_164947.jpg

Teşekkürler hocam. Gerekli bir kablo değillerse böyle bırakabilirim o zaman. Zaten sistemimde bir sorun yok, tıkır tıkır çalışıyor ama emin olmak istedim.

Çelmiştim ama 2. net çıkmamış, gerekliyse bir ara tekrar açıp bakabilirim.

Eki Görüntüle 2665051
Eki Görüntüle 2665052
Kapaklı olduğu için gözükmüyor. ARGB çoklama kabloları dediğim gibi. Birbirine papatya düzen takmak için. Sorun yok, kalabilir.

ARGB kablosu. Işığı olan bir şeyi yakmak için gereklidir, anakarta bağlanır.
Kasamda ARGB fan yok, hepsi auto RGB. Kule fanımın da aslında ARGB olması lazım ama nedense kontrol edemedim. Zaten eskiden bunun için bir konu açmıştım. Acaba kule fanının ARGB kablosu olabilir mi? Açıkçası zamanında çok da kurcalamak istememiştim. Aldığımdan beri aynı efektle yanıp sönüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı