Arkadaşlar merhaba ilk kez sıvı soğutmaya geçeceğim ve bilginize ihtiyacım var. Kasanın üst kısmına 2 tane egzoz fan olacak şekilde iki fan takacağım fakat ön tarafa sıvı soğutma takacağım anlamadığım kısım sıvı soğutma fanlarla geliyor bunu takarken öndeki kasanın kendiliğinde olan RGB fanlar sökülüyor mu ve gerek yoksa aynı yonde mi takıyoruz? Teşekkürler.
Ön tarafa sıvı soğutmayı takacaksanız kasanın önündeki dahili fanları çıkartmanız gerekecek. Öndeki fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde montajlanmalı. Sizin fanlarınız ile sıvı soğutmadaki fanlar arasında basınç farkı olabilir. Benim önerim soğutucu ile gelen fanı kullanmanız.
Benim size tavsiyem sıvı soğutucunuz 240 mm ise üst kısma takmanız ve sıvı soğutucuya ait fanları da radyatörü soğutacak şekilde takmanız olacaktır. Zira öndeki fanlar eğer 360 mm sıvı soğutma kullanılacak ve kasanız uygunsa öne takılmalıdır.
Ön tarafa sıvı soğutmayı takacaksanız kasanın önündeki dahili fanları çıkartmanız gerekecek. Öndeki fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde montajlanmalı. Sizin fanlarınız ile sıvı soğutmadaki fanlar arasında basınç farkı olabilir. Benim önerim soğutucu ile gelen fanı kullanmanız.
Hayır öğrenmek istediğim şuydu bilgilendirdiniz yani önde RGB fanlar olsa dahil sıvı soğutucu takmam için öndeki kasanın fanlarını sökmem gerekecek hem sıvı soğutucunun fanı hem de kasanın fanları olmaz kasam Cooler Master H500M
Tepeye bağladım radyatörü arkada bir egzoz tepedekiler egzoz görevi görücek şekilde bağladım önde kasanın hava alan 20'lik fanları var elimde fazladan 2 tane 120'lik kalıyor bunları nasıl değerlendirebilirim?
Ben olsam kasamın üst kısmında bu 120 mmlik fanları monteleyecek yer varsa sıvı soğutmaya push pull yapardım. Detaylı sizi aydınlatacak resim bulamadım fakat sizin radyatöre taktığınız fanların tam tersi istikametine fanları monte ediyorsunuz. Isı hatrı sayılır derecede düşüyor.
Merhaba ben kendi kasamdan örnekliyeyim 6 tane fan var. 1'i GPU 1'i işlemci fanı diğerleri sıvı soğutucu fan kullanıyorum şu ana kadar da sorun yaşamadım
Merhaba ben kendi kasamdan örnekliyeyim 6 tane fan var. 1'i GPU 1'i işlemci fanı diğerleri sıvı soğutucu fan kullanıyorum şu ana kadar da sorun yaşamadım
Ben olsam kasamın üst kısmında bu 120 mmlik fanları monteleyecek yer varsa sıvı soğutmaya push pull yapardım. Detaylı sizi aydınlatacak resim bulamadım fakat sizin radyatöre taktığınız fanların tam tersi istikametine fanları monte ediyorsunuz. Isı hatrı sayılır derecede düşüyor.