Kasada HDD takma yeri nerede?

• Konuyu başlatan gtx37
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 2.465

gtx37

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, kasam Vento VG10F kasanın iskeletini alta resim olarak yükledim. İnternette izlediğim HDD takma videolarında hep kızak tarzı malzemelere takıp öyle monte ediyorlar. Benim kasam da görünen bir kızak yok. Sanırım PSU coverin üstündeki vidalama yerleri ile PSU'nun geldiği yerin hemen ön tarafında bulunan çöküntü gibi yere takıp direkt vidalayabilirim. Doğru mu düşünüyorum? Ayrıca kasanın özelliklerinde 2 adet 2.5" 2 adet 3.5" yuva olduğu yazmakta.

9ebce204-ce62-4525-a7b0-9c5d89913fbf.webp

9ebce204-ce62-4525-a7b0-9c5d89913fbf.png

Tam tarif edemedim ama bu kısımda bir kutu bulunun onunun içine 3.5 HDD bile sabitleyerek görüntü kirliliğini engelleyerek sabitleme imkanı bulabilirsin.

2.5 olanlar psu'nun üstüne. 3.5 olanlarda 1i psu'nun yanına biride üstüne takılıyor sanırım. Hdd elindeyse denersen bi.

Eki Görüntüle 1693320

Tam tarif edemedim ama bu kısımda bir kutu bulunun onunun içine 3.5 HDD bile sabitleyerek görüntü kirliliğini engelleyerek sabitleme imkanı bulabilirsin.
İşte kutu yok kasanın o boş kısımları tam olarak iskeletteki gibi. Kızak tarzı şeyler yok. Direkt oraya oturtup montelemeyi düşünüyorum. Bir sorun olur mu?

1678196157549.png

Normalde üründen buraya takıp çıkarabilecğeiniz kızaklı HDD bloğu çıkması gerek. Kullanmak itemeyen çıkarır hatta kablolar daha ferah olsun diye. Eğer kasanın içinden çıkmadıysa harici olarak alınması gerekebilir.

1678196298700.png

Şöyle bir aparatla HDD'nizi alt kısma ekleyebilirsiniz. Vida kısımları büyük ihtimalle tutacaktır. Bir standardı var çünkü.

Direkt ekleyecekseniz de kasaya değen kısımlar titreşim nedeniyle ses çıkmasına neden olacaktır. Silikon gibi pabuçlarla bu titreşim giderilerek ses en aza indirilebilir.

İşte kutu yok kasanın o boş kısımları tam olarak iskeletteki gibi. Kızak tarzı şeyler yok. Direkt oraya oturtup montelemeyi düşünüyorum. Bir sorun olur mu?

Vida ile tutturabileceğiniz istediğiniz yere sabitleyebilirsiniz, isterseniz serbest de bırakabilirsiniz ama kasa düzeni ve olası sallanmaları engellemek için sabitlemenizi tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 1693317

Normalde üründen buraya takıp çıkarabilecğeiniz kızaklı HDD bloğu çıkması gerek. Kullanmak itemeyen çıkarır hatta kablolar daha ferah olsun diye. Eğer kasanın içinden çıkmadıysa harici olarak alınması gerekebilir.

Eki Görüntüle 1693324

Şöyle bir aparatla HDD'nizi alt kısma ekleyebilirsiniz. Vida kısımları büyük ihtimalle tutacaktır. Bir standardı var çünkü.

Direkt ekleyecekseniz de kasaya değen kısımlar titreşim nedeniyle ses çıkmasına neden olacaktır. Silikon gibi pabuçlarla bu titreşim giderilerek ses en aza indirilebilir.
Teşekkür ederim.
Kızak olmadan sabitlenmiyor zaten, o yüzden kızak siparişini verip sabitleyeceğim. İlgilenen herkese teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı