Kasada Isınma Problemi

Xigmatek SC120 RGB 120MM lik fan öneririm. 80 dereceleri bulan işlemcim 2 yan kapağa birde egzoz bölümüne aldığım bu fanlar sayesinde en yüksek gördüğüm ısı islemcide 65 , ekran kartında 60 derece. Fiyatı da tanesi 42 tl vatan bilgisayarda.
Ayrıyeten istersen anakarta bağlarsın ister de molex ile direk güç kaynağına bağlarsın çift girişi var bu fanların.
Şimdilik kasanın çok ısınmaması için kasanın önündeki fanı egzoz bölümüne dışarıya üfleyecek şekilde takın. Eminim faydasını göreceksiniz.

Acele etmeyin, dediğim gibi bende aynı kasa, aynı boyutlarda anakart mevcut. Ben size önümüzdeki hafta kablolama dahil fotoğraflar atayım. Fikir sahibi olursunuz.
İlginiz ve alakanız için çok teşekkürler, o zamana kadar da fanı ve molex pin kablosunu almış olurum ben de.
Evet şu an bu söylediğinizi yaparak kullanıyorum 2 gündür, gerçekten çok büyük fark yarattı. Ön fanla beraber çalıştıklarında eminim daha da randıman alacağım.

Benim kasamda önden fan takma yeri yok
olsa 1-2 tane de öne alırdım.

Merhaba arkadaşlar tavsiyeler üzerinize elimden geldiğince kabloları toparlamaya çalıştım, bir kısmını kasanın arka tarafındaki boşluktan geçirerek gizledim. İki tane de fan ekledim. Sıcaklık sorunu gitti ve CPU 3.8 yerine daha çok 3.9da çalışmaya başladı.

Fanları şu şekilde yaptım:
Arka taraftaki PWM modda exhaust
Üst taraftaki sabit 5V modda (molex kablosuna) exhaust
Ön taraftaki sabit 12V modda (molex kablosuna) intake

https://i.hizliresim.com/m2YoRP.jpg

Şu şöyle daha iyi olur, bunu böyle yapsan daha iyi şeklinde önerileriniz varsa yine beklerim.

Öncekinden daha iyi olmuş. Ben size kendi kablolamamı ve kasa tasarımımı gönderecektim ancak henüz fırsat oldu. Ekte görselleri var.
2 adet giriş fanı önde (onları çekmedim),
1 adet arkada ve 1 adet üstte olmak üzere çıkış fanları mevcut.
Kule tipi soğutucumu soğuk hava üfleyen şekilde değiştirdim, bu yönde daha performanslı çalıştığını fark ettim. İlk başta üstteki fan 1 slot öndeydi, ama bunun çok ses yaptığını anlayınca ondan vazgeçtim. Kasamı daha performanslı soğutabilirdim ancak şu anda eldeki imkanlarla bu kadar oluyor, ramlerin sıcaklığını işlemci fanına üfletmek zorunda kalsam da önden gelen 2 fan bunu telafi ediyor.

Bütün kablolamayı arkadan yapmak çok daha temiz olurdu. Ancak "kritik" diyeceğimiz bir fark oluşturmayacak. Biraz daha deneyin, havalar ısınınca belki değiştirirsiniz.

Tavsiyem kasayı iyice temizleyin. İşlemciye yeniden termal macun sürün. FAN ekleyin kasaya. Isınma problemi muhakkak düzelecektir. Umarım sorununuz çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…