Kasada ne gibi değişiklikler yapılabilir?

Hocam soldaki kısma koydum normalde kasa berbat dar olduğundan sola koyamadım kablo değiyordu. Ben de bari aldım orada dursun dedim

Ama sirkülasyon bu şekilde korkunç içeride maalesef her fan ayrı telden çalıyor.

İntake fanın aldığı havayı alttaki fan gökyüzüne atıyor, stok işlemci fanı içerideki sıcak havayı anakarta vuruyor, egzoz fan da hepsine sövüp elinden geleni yapmaya çalışıyordur.

Sana yeni bir kasa lazım gibi sanki. Olmadı yeni fan düzenlemesi.

Şu fanları ARGB yapacağım hocam. Onun dışında önereceğiniz şey başı 1000-1500 bütçe ayarlayabilirim.

Doğru hocam. MSI MAG Forge 100R aşırı hoş duruyor gözüme. Sizce alınır mı? ARGB fanlar ile kombinlemek adına.

Reis kasan çok güzel. Daha fazla ışıklandırırsan trafik gelip ceza yazacak o derece.

Doğru hocam. MSI MAG Forge 100R aşırı hoş duruyor gözüme. Sizce alınır mı? ARGB fanlar ile kombinlemek adına.

Sen yine alttaki o fanı al, öndeki fanın üzerindeki yuvaya tak. İşlemcine de bir kule tipi soğutucu al, kasa ilk önceliğin değil.

Reis kasan çok güzel. Daha fazla ışıklandırırsan trafik gelip ceza yazacak o derece.

Çok teşekkürler hocam daha iyileri forumdaki arkadaşların olsun. Sanırım tek sorun fanlar ve kasam.

Sen yine alttaki o fanı al, öndeki fanın üzerindeki yuvaya tak. İşlemcine de bir kule tipi soğutucu al, kasa ilk önceliğin değil.

Hocam aslında sıcaklıktan yana sıkıntım yok. Dediğiniz gibi öndeki fanları 3'lerim. Bir de aynı fandan elimde sıfır 1 tane daha var. Onu da ekran kartının altına taksam olur mu? Öyle yapanları gördüm de videolarda falan.

Onu ön tarafı sıvı soğutma için kullananlar yapar, önemli olan sirkülasyondur sen ışık olsun diye random dağıtmışsın fanları. Önde 2-3 fan olsun, alt taraf boş küme sana kalmış takıp takmamak, işlemciye de bir tane kule tipi.

Önden hava gelip arkaya doğru sorunsuz ilerlesin ve tüm sıcak hava egzozdan atılsın. Bunu sağlamak önceliğin.

Anladım hocam. Teşekkürler.

Kasanın marka modelini bilmediğim için bakamadım ama alttaki fanı yuva varsa öne, yoksa üste takmanız hava sirkülasyonu açısından daha verimli olur.

Dark Raider hocam marka model.
Üstü kapalıymış. O halde öne takmanız gerekecek. İşlemci sıcaklığından bir şikayetiniz yoksa kule tipi soğutucu alıp masraf etmenize gerek yok. Alttaki fanı öne takarak bile az da olsa sıcaklık düşüşü gözlemlenebilir. İyi günlerde kullanın.

Aslında alttaki fanın şu anda bulunduğu yerin altında ızgaralar varmış, yani boşuna durmuyor, havayı tahliye etmeye yarıyor ama önden giren havanın girdiği gibi alttan çıkması işinize gelmez. Havanın ekran kartına, işlemciye uğramasını istersiniz. Havanın direkt olarak alttan tahliye edilmemesi, sadece kasanın arkasındaki egzoz fanından tahliye edilmesi işinize gelir. O yüzden alttaki fanı öne takıp iki fanın içeri hava almasını ve arkadaki egzoz fanından dışarı tahliye edilmesini sağlayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…