Kasadaki egzoz fanı ses çıkarıyor

LegacyLethe

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde kasama 2 adet Dark marka fan aldım. İkisini de kasanın üst bölümüne yerleştirdim. İkisi de sorunsuz çalışıyor ancak bir tanesinde tıkırtı gibi bir ses geliyor. Fanı yerinden çıkarıp dikey tuttuğumda ses kesiliyor, düşey tuttuğumda ses tekrar başlıyor.
Daha net açıklamak gerekirse:
Aşağıdaki kasada, fanı 1 numaralı konumdaki gibi tuttuğumuzda ses kesiliyor ancak 2 numaralı konuma, egzoz amaçlı taktığımızda ses başlıyor. Sanırım yatay durduğunda pervane, bağlı olduğu gövdeden bir iki milim kadar aşağı yönde hareket ediyor böyle istinat boşluğu gibi bir boşluk kalıyor. O yüzden mi oluyor bilemedim. Var mıdır bir çözüm önerisi olan?

WhatsApp Image 2022-07-26 at 00.10.59.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde kasama 2 adet Dark marka fan aldım. İkisini de kasanın üst bölümüne yerleştirdim. İkisi de sorunsuz çalışıyor ancak bir tanesinde tıkırtı gibi bir ses geliyor. Fanı yerinden çıkarıp dikey tuttuğumda ses kesiliyor, düşey tuttuğumda ses tekrar başlıyor.
Daha net açıklamak gerekirse:
Aşağıdaki kasada, fanı 1 numaralı konumdaki gibi tuttuğumuzda ses kesiliyor ancak 2 numaralı konuma, egzoz amaçlı taktığımızda ses başlıyor. Sanırım yatay durduğunda pervane, bağlı olduğu gövdeden bir iki milim kadar aşağı yönde hareket ediyor böyle istinat boşluğu gibi bir boşluk kalıyor. O yüzden mi oluyor bilemedim. Var mıdır bir çözüm önerisi olan?

Eki Görüntüle 1464028

Fani bagladiginiz seklin tam tersi baglayin. Fan gobegi sallanip titresiyordur. Ona gore sirkulasyon planinizi tekrar yapmaniz gerekli fakat.

Fani bagladiginiz seklin tam tersi baglayin. Fan gobegi sallanip titresiyordur. Ona gore sirkulasyon planinizi tekrar yapmaniz gerekli fakat.
hocam onu yapmam mümkün değil yani amacı egzoz zaten, bu yüzden ters bağlamıştım. kasanın arkasında fanı yukarı, yukarıya aldığımı arkaya takabilirim ama açıkçası bunun yerine sorunu çözmeyi yeğlerim. sık karşılaşılan bir durum değilse iade etmeyi de düşündüm açıkçası.

Hocam onu yapmam mümkün değil yani amacı egzoz zaten, bu yüzden ters bağlamıştım. Kasanın arkasında fanı yukarı, yukarıya aldığımı arkaya takabilirim ama açıkçası bunun yerine sorunu çözmeyi yeğlerim. Sık karşılaşılan bir durum değilse iade etmeyi de düşündüm açıkçası.

Fan bas asagi bakiyor degil mi? Tam tersi cevirip denersiniz fakat kasa sirkulasyonunu degistirmeniz gerekir. Sorunuz cozmeniz pek mumkun degil, Dark urunleri muthis kalitede olmasiyla bilinen urunler degiller genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı