Sistem özelliklerim:
-İşlemci: Intel i3 10100F.
-Ekran kartı: Palit 1 GB GT 9500.
-RAM: Corsair Vengeance LPX (2x8)16 GB 3000MHz DDR4.
-Anakart: ASUS EX-H410M-V3 Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX anakart.
-Depolama: 860 EVO Samsung SSD 250GB.
-PSU: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.
-Kasa: Dark Guardian mini Pro.
-Monitör: BenQ Zowie XL2411k.
Merhaba, yeni almış olduğum Dark Guardian mini Pro'nun bağlantılarını yaptım. Fakat hayatımda ilk kez yeni bir kasa topladığım için bazı bilgi eksikliklerim var. Fanları kontrol etmek için uzaktan kumandalı kontrolcü var. Buradan fan tuşuna bastığımda Turbo fana geçtiğini 2 gün sonra anladım. Normal fan ile Turbo fan arasındaki fark o kadar az ki kulağınızı çok yaklaştırmadan anlayamıyorsunuz. Neden böyle? Nasıl fan hızını artırırım? Araştırmaları yaptım. BIOS üzerinden işlemcimin fan hızını artırabiliyorken; kasa fanlarımın hızına hiçbir şekilde etki edemedim. BIOS üzerinde pwh yazıyor. Bu yazı kasa fanlarımın desteklediğini mi gösteriyor? BIOS ekranım şöyle:
Kasa fanımın herhangi kablosu anakartta değil. Doğrudan güç kaynağımın SATA kablosundan güç alıyor.
BIOS üzerinden işlemci fan hızımı artırabildiğim için kasa fanlarımın da anakart üzerinde bağlantısı olduğu taktirde onların hızlarını ayarlayabilirim diye düşündüm. Kasanın içinden harici olarak şöyle bir kablo çıktı.
Bu kablou CHA_FAN üzerine bağlayabilirim bir tarafını ama küçük aparatı nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Detaylı resimler:
Son olarak kasanın üzerindeki kontrolcünün detaylı fotoğraflarını ekliyorum: