Kasadan gelen "gluk gluk" sesi nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pompadan geliyor ya da o fanlara bir şey çarpıyor gibi. Kablo çarpınca çıkıyordu benim sistemde ama yüksek ihtimal ile sadece su sesi o. Montajını yapan mühendis Killa Hakan'ı çok dinlemiş belli.
 
Fan rulmanı öyle ses yapar ama fanı bayağı hırpalaman lazım ciddi manada sarsman bir tarafını kırman gerekir öyle bir durum yok gördüğüm kadarıyla, ayrıca ses biraz derinden geliyor fanların bir şeye çarptığınıda düşünmüyorum.

Pompa sesi bu ☹️
 
Lumion'da video render alıyorum ve aradan biraz zaman geçtikten sonra kasamdan tıkırtı mı diyeyim tıkırtıda değil. Böyle gluk gluk diye sesler geliyor. Kasada HDD yok bu arada, sadece M.2 SSD.

Sesin sıkıntısı sıvı soğutma birçok arkadaş da demiş zaten pompa deviri ile olabilir ki muhtemelen öyle gelen ses de su sesi herhan gibi bir sıkıntı yok ses de normal zaten.
 
3 ihtimalli bir cevap vereyim sende sırasıyla ses geldiği yere doğru yönlendir kendini, 1incisi belli bir hızdan sonra soğutma işlemini yapan fanlarda devir düşüklüğü sonrası bu tür ses gelir, 2incisi sıvı soğutma pompa fanından gelebilir, 3üncüsü ve en tehlikelisi harddisklerden bu ses geliyor ve kafa bozulması dediğimiz olay gerçekleşiyor.(HDD yoksa zaten korkma diğer ikisidir.)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı