Kasadan şiddetli elektrik çarpıyor

Naim Kara

Kilopat
Anakart
H610m k
İşlemci
İ5 13400f
Yaklaşık 1 yıllık bir sisteme sahibim, az önce oyun oynamak için kasayı açtım telefonumdan internete bağlanmak için USB portuna bağlantı yapacaktım ki telefona giren soket elime değdiği an ufak bir elektrik çarpması yaşadım. Bu durumdan sonra kasayı tamamen güçten kestim ve 15 dakika kadar bekledim, sonrasında güç kablosunu PSU'ya bağlarken sağ elim kasa üzerindeyken cızırtı sesleri geldi ve sağlam şekilde elektrik çarptı. Güç kablosunu tam oturttuğumda cızırtı sesi gelmiyordu ancak hala USB portlarından vs elektrik ufak da olsa çarpıyor. 2 priz denedim, sonuç aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 yıllık bir sisteme sahibim, az önce oyun oynamak için kasayı açtım telefonumdan internete bağlanmak için USB portuna bağlantı yapacaktım ki telefona giren soket elime değdiği an ufak bir elektrik çarpması yaşadım. Bu durumdan sonra kasayı tamamen güçten kestim ve 15 dakika kadar bekledim, sonrasında güç kablosunu PSU'ya bağlarken sağ elim kasa üzerindeyken cızırtı sesleri geldi ve sağlam şekilde elektrik çarptı. Güç kablosunu tam oturttuğumda cızırtı sesi gelmiyordu ancak hala USB portlarından vs elektrik ufak da olsa çarpıyor. 2 priz denedim, sonuç aynı.
Kasanın fişini çektikten sonra güç tuşuna 30-40 saniye basılı tutun.

Öncelikle kontrol kalemi varsa taktığınız prizlerde ki toprak hattını ölçün evde ki başka cihazdan toprağa kaçak var mı onu kontrol etmiş olursunuz. Sonrasında PSU da oluşmuş bir sorun da kasaya elektrik kaçırıyor olabilir.

@Mertcan39 @GeForce GTX 1060
Hocam ayrıca telefonu bağladım telefonun kasası bile elektrik verip eli uyuşturuyor USB ile kasaya bağlıyken.

Kasanın fişini çektikten sonra güç tuşuna 30-40 saniye basılı tutun.

Hocam dediğiniz işlem yapıldığı zaman kısa vadede elektrik gidiyor ama aradan zaman geçtikten sonra gene aynı şey oluyor gene çarpıyor kasa sorun neyde olabilir?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı