Kasalar genelde sesli mi çalışır?

ahmut222222

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 LAPTOP GPU, intel core i7-11800H, 16GB RAM, 1 TB SSD
Merhaba şu an laptop kullanıyorum ve (Casper Excalibur) çok gürültülü bir fan sesi var 3900RPM+ webstorm PyCharm gibi uygulamaları açtığımda veya Minecraft açtığımda. Daha yüksek oyunlarda artıyor. Ben bu yaz da kasa toplayacağım sizce fan gürültüsüne bu kadar önem vermeli miyim? Genelde kasalar bu kadar çok gürültü yapar mı? Yüzeysel olarak sıvı soğutma ve düzgün bir hava akışı çok gürültü çıkarmaz dendi. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa fanının kalitesi ve değerleriyle alakalı, ancak laptop ile alakası yok diyebilirim. Ortalama kalitede bir kasa bile kolay kolay yüksek seste çalışmaz.

Ses yapan şey sadece kasa fanları değil. GPU ve CPU fanları da var. Onlarda da ürünü araştırarak yeterli bilgi alınabilir.

Yazın 4070ti alacağım büyük ihtimalle onların 0db ve ses sıcaklık konusu iyimiş. İşlemci için de sıvı soğutucu düşünüyorum.
Artic p12 fans?
Noctua?
Güzel hava akışlı cooler master? bir kasa
mesh front panel pc case

yaptığım araştırmalar da bu yönde.

5000 rpm şu an bu bile çok abartı sesli gelmedi şu an 1000rpm vb. çok sessiz olur gibime geliyor. Az önce farkettim de HWinfo64'te gpu rpmi gözükmüyor sensör yok sanırım kendi kontrol merkezinden baktım.

Bende de vardı bu ses takıntısı. Adamı deli ediyor. Pompadan ses geliyor fısır fısır diye çıkardım attım. Ekran kartından hıslama sesi geliyor diye sanayide kapı kapı 693zz rulman aradım. Alman rulmanı ile değiştirdim öyle çözdüm onu da.

- Ekran kartında kullanılan fan ve bloğun kalitesi önemli. Onu iyi araştırın 0 dB fan olayı en çöp kartta bile var artık. 3 fanlı kart kocaman heatsink sahibi olunca 0 fan ile idle modda soğuyabiliyor. Bu çok olağanüstü bir durum değil.
- Şu an kasamda Arctic P12 var 7 tane. 3 ön, 1 arka, 2 tavan, 1 işlemci bloğu. 6 tanesi %30 sadece işlemci sürekli %60 da çalışıyor. Güzel bir sessizlik hakim oyunda ekran kartı sıcaklığına göre fan Control uygulaması ile eğri verdim. GPU 45 derece olunca diğer 6 fan da %60 oluyor yine görece sessiz. Arctic %60'a kadar bayağı iyi sonrasında da fena değil ama daha iyi olması için Noctua nf A12'ya da 14'te almak lazım. Şimdiden 2.elde toplayabilirsiniz ya da Amazon Almanya'dan iyi fiyat indirimleri gelebiliyor P12 için. Takipte olun.
- Kasanın ismi çok önemli değil. Önü, ardı açık olsun. Olası sıvı soğutma yerleri hazır olsun. Ortalama bir 3 fan GPU sığacak büyüklükte de olsun temiz

İyi ki birbirimizi bulmuşuz hocam Artics P12 bana da çok güzel geldi. Bütçe ne kadar oynar biliyor musunuz? Sessizlik için verebilirim bu miktarı ek olarak umarım. He birde sıvı soğutma düşündünüz mü?

Bende core 2 duo masaüstü sistem var. İşlemci fanı(devirli dönünce anırıyor) optimale ayarlı düşük hızda dönüyor kafam fazla şişmiyor. Ben 20 binliralara laptop alıp da o fan sesiyle 90 dereceyle oyun oynayanlara üzülüyorum.

Biticek inş bu çile hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…