Bende de vardı bu ses takıntısı. Adamı deli ediyor. Pompadan ses geliyor fısır fısır diye çıkardım attım. Ekran kartından hıslama sesi geliyor diye sanayide kapı kapı 693zz rulman aradım. Alman rulmanı ile değiştirdim öyle çözdüm onu da.
- Ekran kartında kullanılan fan ve bloğun kalitesi önemli. Onu iyi araştırın 0 dB fan olayı en çöp kartta bile var artık. 3 fanlı kart kocaman heatsink sahibi olunca 0 fan ile Idle modda soğuyabiliyor. Bu çok olağanüstü bir durum değil.
- Şu an kasamda Arctic P12 var 7 tane. 3 ön, 1 arka, 2 tavan, 1 işlemci bloğu. 6 tanesi %30 sadece işlemci sürekli %60 da çalışıyor. Güzel bir sessizlik hakim
oyunda ekran kartı sıcaklığına göre fan Control uygulaması ile eğri verdim. GPU 45 derece olunca diğer 6 fan da %60 oluyor yine görece sessiz. Arctic %60'a kadar bayağı iyi sonrasında da fena değil ama daha iyi olması için Noctua nf A12'ya da 14'te almak lazım. Şimdiden 2.elde toplayabilirsiniz ya da Amazon Almanya'dan iyi fiyat indirimleri gelebiliyor P12 için. Takipte olun.
- Kasanın ismi çok önemli değil. Önü, ardı açık olsun. Olası sıvı soğutma yerleri hazır olsun. Ortalama bir 3 fan GPU sığacak büyüklükte de olsun temiz