Kasalarda Ekran Kartı ve İşlemci Yükseltmesi Nasıl Oluyor?

225893

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar laptopum var ve masaüstü sisteme geçmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan birkaç şey var. Mesela ben i7 9700K işlemci alsam gelecekte onu i9 9900K ile değiştirebiliyor muyum? Uyum nasıl oluyor? RTX 2070 ekran kartı alsam onu gelecekte RTX 2080 veya SUPER serisinden bir ekran kartı ile değiştirebilir miyim?

Işlemcilerin soketleri vardır. En çok kullanılan soket Intel'de LGA1151 soketidir. I9-9900K ve I7-9700K gibi çoğu işlemci bu sokete çıkar. Yeni işlemci takarken soket yapısına bakmak yeterlidir. Bazı anakartlarda yeni işlemciyi kullanmak için BIOS update gerekebilir. Soğutucunuzun ve PSU'nuzunda işlemciye yeterli güç verebilmesi gerekir. Ekran kartları zaten hepsi PCle üzerinden bağlanır. Yeni alcağınız anakartta uyum sorunu olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken PSU'nun yeterli güç verip veremeyeceği. Endişelenmenize gerek yok. Çoğu platform ortak standart kullanıyor. Forumda toplamak istediğiniz bilgisayarı veya bütçenizi yazarsanız size yardımcı olabiliriz. Bu konu tek bir yazıyla anlatılacak birşey değil. Kısaca genel anlamda bilgi verdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı