Çözüldü Kasam darbe aldı ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Caner Karaca

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar kasam dik konumdayken hafif ittirme sonucu yan yatarak sert bir biçimde darbe yedi. Bilgisayarı açtığımda ise kasa açılıyor ve her yer yanıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Ekran kartının ışığı yanıyor. Üstelik bilgisayarın açılışında gelen bip sesi de gelmiyor artık. Hangi parçada sıkıntı olabilir? Ekran kartında sıkıntı olmuş olabilir diye anakartın görüntü çıkışını denedim sonuç yine aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hepsini sökün baştan montaj yapın, olmaz ise uzay montaj deneyin.

İlk olarak kabloları kontrol edin muhtemelen temazsızlık vardır, kablolarda sorun yok ise bütün parçaları sökün kasanın Power düğmesine basılı tutun 30 saniye sonra tekrar takın.

İlk olarak kabloları kontrol edin muhtemelen temazsızlık vardır, kablolarda sorun yok ise bütün parçaları sökün kasanın Power düğmesine basılı tutun 30 saniye sonra tekrar takın.

RAM'leri kontrol et.

Kabloları ve tüm parçaları kontrol ettim. Hepsi yerli yerinde.
Tüm parçaları sökün derken işlemci, ram demi dahil?

Yeterli düzeyde bilgi sahibi değilseniz kasanın parçalarını sökmeyin. Ana karta yada diğer parçalara zarar verebilirsiniz. Kablo vs. ilk akla gelen kontrolleri yaptıysanız sonuç alamadıysanız pc servis sağlayıcınız ile iletişim kurmanızı öneririm.

Olması lazım Pentium'da.
Buyrun. Yerleşik seçenekler yok ibaresi dahili GPU'nun olmadığını gösteriyor.
Yalnız anakartınızda dahili GPU birimi bulunmakta şimdi gördüm. O zaman ekran kartını sökelim. Anakarta bağlı tüm PSU kablolarını sökelim. Anakartına CMOS jumper mevcut ise BIOS sıfırlayalım yoksa BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyip tekrar takalım bu sayede yine BIOS sıfırlanmış oluyor.
Sonra PSU kablolarını yerine bağlayalım bunu yaparken ekran kartımızı takmıyoruz. Sonra monitör girişini anakarta bağlıyoruz ve bilgisayarı çalıştırıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…