Kasama enerji içeceği döküldü

Bugo123

Centipat
Daha fazla  
Selam enerji içeceği içerken yanlışlıkla elim çarptı ve kasamın yaklaşık %20 %30una üzerindeki deliklerden enerji içeceği girdi. İlk panikle üzerindeki suyu aldım ve bilgisayar çalışır durumdaydı. Bilgisayarın dışını silene kadar bilgisayar açıktı ve bir sorun yoktu. Bilgisayarın içini temizlemek için bilgisayarın kapattım ve ekran kartının üzerindeki damlaları sildim. Sonrasında bilgisayarı açtığımda fanlar ışıklar her şey çalışıyordu ama ekran gelmiyordu. Birden yanık kokusu geldi o enerji içeceğinin aroması ve yanık şeker kokusu. Sonra bilgisayarı kapattık ve daha açmadım. Ne yapmamı önerirsiniz. Bilgisayarın içerisindeki suyu dökmek için yan yatırdım ve birazcık su çıktı içinden. Şu an temiz gözüküyor. Sizce çalıştırıp deneyeyim mi yoksa ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kisa devre yapmis gibi bunun geri donusu olmaz parca degistirmek gerekir diye düşünüyorum. Benzer deneyimi olan birinin cevap vermesini bekleyelim.

Bilgisayar toplamayı biliyorsanız bütün parçaları söküp temizleyin özellikle anakartı sonrasında garanti olsun bir gün bekleyin kuruması için.

Bilgisayarı daha fazla açıp riske atma. Sistemi söküp kurulamadan tekrardan açman tam bir...(ne diyeceğimi bilemedim) duruyor. Sistemi söküp tüm parçalarını kurutmaya çalış zararın neresinden dönülürse kârdır.

Son düzenleme:
Benimkinin üstüne karpuz düştü. Haliye içindeki suda damladı ekran kartına. Ben iyi yırtmıştım pek damlamadı. Kuru bez ile güzel bir temizledim. Ve biraz fön tuttum eskisi gibi oldu.

Alkollu pecete ile temizleyip acsa sorun olmazdi.

Espri yapacaktım ama durum ciddiymiş. Yanık kokusu geldiyse bir şeylerin zarar gördüğü açık, umarım maliyetli parçalardan biri değildir.

Hiç sanmıyorum. Bu yöntemi daha önce denedin mi?
Denemedim ancak direkt acmaktan cok daha iyi olurdu enerji icecegini temizler hemen buharlasirdi. Kisa devre sansini azaltirdi.

Tabi ekran kartinin direkt icine dokulduyse hic bir fayda etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…