Kasanın 3 fanından biri dönmüyor

skull_crusher

Kilopat
Daha fazla  
Kasada 2 ön 1 arka olmak üzere 3 fan var. Bugün fark ettim ki kasanın yukarıdaki fanı çalışmıyor ama ışığı yanıyor. Işığın yanması kablonun bağlı olduğunu ama fanın bozuk olduğunu mu gösterir? O fanın çalışmaması sıcaklığı ne ölçüde etkiler? Şu anda stres testlerde RX 6600 60 derecede Ryzen 5 3500X 65 derecede çalışıyor. Hiç kurcalamasam mı acaba?

216d8432-0bdd-4ed4-bd93-4ac5b5caab09.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan bozuk. Başıma geldi garantiye gönderdim değiştiler. Varsa garanti gönder. İşte bu yüzden dahili fanli kasalari sevmiyorum. Şimdi o fanları mecbur kasayla gonderecen. Ayri bir fan setin olsaydi boş bir kasaya taksaydin sadece fanları gondermen yeterli oluyordu.

Fana hafif dokunduğunda dönmeye başlıyor ise, sıkıntı fanda, dönmüyorsa zaten bozuk, kurcalama en kısa zamanda yenisi ile değiştir. Benim PC kasasının öndeki fanlardan biri bozuk, görüştüğümde kasayı göndermelisin dediler. Uğraşmadım. Uygun indirimde fanı değiştireceğim. Daha da fanlı kasa almam.

Fan bozuk. Başıma geldi garantiye gönderdim değiştiler. Varsa garanti gönder. İşte bu yüzden dahili fanli kasalari sevmiyorum. Şimdi o fanları mecbur kasayla gonderecen. Ayri bir fan setin olsaydi boş bir kasaya taksaydin sadece fanları gondermen yeterli oluyordu.

İşte sırf onun için de garantiye göndermekle uğraşmak istemiyorum en iyi 1-2 hafta gelmez ama dahili fan olduğu için problem göndermem gerekiyor sanırım. Bilgisayar yeni 2 haftalık ilk geldiğinde çalışıyor şimdi neden böyle oldu anlamadım.

Fanın kablosunu takip et. Yerinden çıkmışsa yerine tak.
Benim CM kasamda fanın RGB si bozulmuştu. Kırmızı yanmıyordu. O fanı Vatan Bilgisayara verdim. Yaptırıp teslim ettiler.
Ama bence fan sağlamdır, kablosu çıkmıştır.
Veya BIOS üzerinden düşük sıcaklıkta durmaya ayarlanmış da olabilir.

Fana hafif dokunduğunda dönmeye başlıyor ise, sıkıntı fanda, dönmüyorsa zaten bozuk, kurcalama en kısa zamanda yenisi ile değiştir. Benim PC kasasının öndeki fanlardan biri bozuk, görüştüğümde kasayı göndermelisin dediler. Uğraşmadım. Uygun indirimde fanı değiştireceğim. Daha da fanlı kasa almam.
Kasanın önü sanırım mesh dedikleri türden çıkmıyor galiba.Kasanın içinden açıp mı döndürmeye çalışmam lazım ?
Fanın kablosunu takip et. Yerinden çıkmışsa yerine tak.
Benim CM kasamda fanın RGB si bozulmuştu. Kırmızı yanmıyordu. O fanı Vatan Bilgisayara verdim. Yaptırıp teslim ettiler.
Ama bence fan sağlamdır, kablosu çıkmıştır.
Veya BIOS üzerinden düşük sıcaklıkta durmaya ayarlanmış da olabilir.
Hocam onu da araştırdım çünkü bi ara biostan fan ayarlarını kurcalamıştım ama internette dediklerine göre biostan bütün fanların ayarını yapıyormuşsun tek tek olmuyormuş

Kasanın Youtube'da videosu vardır. Ön kapaklar genelde çıkar.
Hocam onu da araştırdım çünkü bi ara biostan fan ayarlarını kurcalamıştım ama internette dediklerine göre biostan bütün fanların ayarını yapıyormuşsun tek tek olmuyormuş
Eğer tek bir fan girişine tek fan takılı ise BIOS'tan ayarlanabilir.
Kablosu takılı mı fanın?

Son düzenleme:
Kasanın YouTube'da videosu vardır. Ön kapaklar genelde çıkar.

Eğer tek bir fan girişine tek fan takılı ise BIOS'tan ayarlanabilir.
Kablosu takılı mı fanın?

Şimdi açtım kontrol ettim kablo takılı. Hatta boşta olan diğer slotlarda da denedim onlarda da çalışmadı diğer fanları denedim onda problem yok yani kabloda veya fanda sıkıntı olduğu kesinleşti. Şimdi diyorum kablosunu değiştirmeye çalışıp ondansa halletsem mi yoksa yine de garantiye göndersem mi diye.

Kasanın önü sanırım mesh dedikleri türden çıkmıyor galiba. Kasanın içinden açıp mı döndürmeye çalışmam lazım?

Hocam ben bir atacı açtım fana uzatım hafif dönme yönüne doğru güç uyguladığımda dönmeye başlıyor. Bazen açtığımda kendisi çalışıyor bazen çalışmıyor. Benim kasa mesh değil tamperli cam fanın olduğu noktaya hafif parmağım ile cam üzerinden vuruyorum dönüyor. Kısaca sana kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı