Çözüldü Kasanın alt fanıyla ekran kartı çok yakın

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hectopatbey

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650M-B, AMD Ryzen 5 7500F, Gigabyte Nvidia RTX3060Ti OC, Patriot Viper 2x16 6000 MT/s DDR5 RAM, Micron 2400e M.2 SSD
Meslek
Mobilyacı
Hocalarım, bugün kasa topladım Next Game Orion Cube 5X. Kasa mATX olduğu için baya küçük. Sıcak hava yükselecek mantığıyla üstte gelen fanı yana aldım, zaten sıvı soğutucu yok. Yandan ve alttan içeriye hava alıp arkadaki egzoz fandan vermesi lazım, o şekilde yapmaya çalıştım. Ancak ekran kartım alttaki fan ile yakın, ciddi problem olur mu? Ayrıca montaj fotoğrafını bırakacağım, düzeltilmesi gereken bir şey varsa bildirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Ekleme: Anakartın yanında görülen fan markası içeriye doğru olmasına rağmen içeriye hava üflemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Alttaki fanların gösterdiği yönde üflediğine eminseniz eğer, onları anakartın yanına alın, böylece görüntüyü bozmadan içeri üflemelerini sağlarsınız. Bu iki fan reverse blade demek ki.

Şu an anakartın yanında bulunan fanları da ekran kartının altına ters çevirip takın. Altta oldukları için görüntüyü çok bozmazlar diye düşünüyorum.
Senin bütün fanlar dışarıya üflüyor, sadece egzoz fanın doğru takılmış.
Alttaki fanın ekran kartına yakınlığı sorun teşkil etmez ama yönünü düzeltmelisin.

Bu görsel yönleri kavramanda yardımcı olabilir:

Senin kasan ile benzer örnek görsel:

Son düzenleme:
Anakartın yanında ki fan marka yönü doğru olmasına rağmen dışarıya üflüyor, arkadaşta da aynı sorun varmış ki fanı çevirmiş herhalde. 2 üfleme 3 egzozdur kasa yüksek ihtimal. Peki altta ki içeriye üfleyen fan nasıl olmalı, şu an ekran kartının altında ki fan içeriye yani karta hava üflüyor, bu şekil mi olmalı?

Anakartın yanında ki fan marka yönü doğru olmasına rağmen dışarıya üflüyor,
Anakartın yanındaki fanların marka yönü doğru, marka görünen kısıma doğru üflemez zaten. Siz hatalı takmışsınız. Paylaştığım ilk görseli inceleyin.

2 üfleme 3 egzozdur kasa yüksek ihtimal.
1 egzoz.
Peki altta ki içeriye üfleyen fan nasıl olmalı, şu an ekran kartının altında ki fan içeriye yani karta hava üflüyor, bu şekil mi olmalı?
Sizin alttaki fanlar ekran karına doğru hava üflemiyor. Dışarıya doğru üflüyor. Eğer onlar içeriye doğru üflüyorsa egzoz fanıda içeriye üflüyor? Hatta bu açıdan bakınca kasadaki tüm fanların içeri üflemesi lazım hepsinin yönü aynı takılmış.

Siz tek egzoz fan kullanmak istiyorsanız ki bence öylesi daha mantıklı. Egzoz fanı hariç tüm fanların yönünü değiştirin.

Şuan 5 egzoz 0 üfleme şeklinde kullanıyorsunuz.

Özetle şu görseldeki gibi olmalı:

Bu arada reverse blade diye fanlar çıkmış sanırım, terse üflüyorlar fanlar düzgün görünsün diye. Ama siz anakartın yanındaki fanların dışarıya üflediğini söylüyorsunuz bu durumda sizin fanlar standart. Yani söylediğim gibi çevirmeniz gerekecek.

Son düzenleme:
Hocam sizi çok iyi anladım ancak dediğim gibi altta ki üsttekiyle aynı yönde olmasına rağmen içeriye üflüyor hatta kağıt testi yaptım kağıdı tutuyor gayet. Satıcıya sordum bekleyeceğim. Bu fotoğrafta açıklıyorum hava sirkülasyonunu şu anda da kötü gibi gelmiyor ama düzelteceğim. Bu arada kasanın arka ızgarasıyla fanlar arasında 3 cm gibi bir boşluk var.

Dosya Ekleri

• IMG_1450.jpeg
    187,6 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1451.jpeg
    138,2 KB · Görüntüleme: 6

Alttaki fanların gösterdiği yönde üflediğine eminseniz eğer, onları anakartın yanına alın, böylece görüntüyü bozmadan içeri üflemelerini sağlarsınız. Bu iki fan reverse blade demek ki.

Şu an anakartın yanında bulunan fanları da ekran kartının altına ters çevirip takın. Altta oldukları için görüntüyü çok bozmazlar diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam görüntü açısından öyle yapmalıyım, biraz uğraştıracak ama değecektir. Bu arada pinlerin ters/düz durumu olmaz değil mi, küçük bi ihtimal? Bu arada zaman ayırdığınız için, yardımlarınız için teşekkür ederim .

Rica ederim, pinlerde ters düz olmaz o alttaki iki fanın bıçakları ters üretildiği için terse üflüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…