Kasanın arkasındaki açma kapama düğmesi ne işe yarar?

serdar kkl

Zeptopat
Daha fazla  
Yeni aldığım kasanın arkasında alt tarafta düğme var. Bunun ne işe yaradığını çözemedim. Bu nedenle PC'yi açmıyorum.

Bu düğme nedir, ne işe yarar?

Güç kaynağının açma kapama düğmesi o. Açık konumda olması lazım pcnin açılması için.

Bilgisayarı tamamen fişten çıkarıp bir yere götürmeyeceğiniz süreçte açık kalmasında fayda var. Ordan kapatmaya vvs çalışmayın hasar verebilirsiniz.

Psu'nun güç düğmesi, eğer onu kapatırsan bilgisayar güç çekmez o yüzden açık tutmalısın.
fotodaki durumdayken kapalı dimi.....
ama pc lerde açma kapama düşmesi üst ön panalde değil mi......

Bilgisayarın açıp kapanması için güce ihtiyacı vardır. Bu gücü de bu PSU sağlıyor. Bu PSU'nun da güç verebilmesi için bu anahtar var. I konumunda olması lazım ki bilgisayara güç akabilesin.

Evet. 1/0 o. 0 konumunda kapalıdır.

Bu açma kapama düğmesi değil. Bu güç kaynağının çalışması için olan bi düğme. Siz zaten günlük hayatta kullanırken o bahsettiğiniz düğmeyi kullanacaksınız. Bu düğme fişi çıkarmadan bilgisayardaki elektriği kesmek isterseniz kullanacağınız bi düğme.

Şahsen onlarca pc topladım pek çoğunun bakımını yaptım ama genede kullanmadım düğmeyi. Hep açık pozisyonda kalsın gerisini boşverin.

Evet fotoğrafda kapalı, o hep açık kalsın. ön paneldeki tuş bilgisayarın açılıp kapanmasını sağlıyor, bu tuş ise gücün bilgisayara girip girmemesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…