Kasanın içindeki donanımlara temizlerken zarar gelir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

eventstar3

Hectopat
Başlıkta belirttiğim gibi kasanın içini 3 yıldır temizlemiyorum ve artık kasadan bilgisayarı açtığımda acayip sesler geliyor. Yanık kokuları alıyorum bazen ama sistemim çalışıyor.
Performans açısından düşüş olur mu ? Kasanın içindeki donanımlara zarar gelir mi ?

Hava dolaşımında sorun çıkar, tozlar aralara kaçışıp sıcak soğuk hava akışını bozar. Yani düşüklük olur elbette.
Belkide o sıcak hava soğuk hava olayından kasadan o koku geliyordur.

Benim bilgisayarımın da 3 yıldır kasasını açmadım bile. :D Ama yanık kokusu veya diğer sesler gelmiyor. Ses duymam için kulağımı kasaya getirmem lazım. :)

Donanım konusuna gelince. Toz, statik elektrik yapar. Statik elektrik de parçaları bozar. Performansla pek ilgisi olacağını düşünmüyorum. Bence kasanı temizle.

Kompresör ile temizle (buz dolabı motorundan bozma kompresör ile temizleme onlar yağ atıyor hava ile birlikte). Yoksa yumşak uçlu boya fırçasıyla nazikçe tozları kaldır, fan yapraklarınıda temizle.

Evet mutlaka temizlenmeli ki ben 2 ayda bir dikkatlice temizliyorum. Belki kızacaksınız yanlış yönlendiriyorum diye ama ben elektirik süpürgemin ucuna fırçasını takarak, 4 yıldır temizliyorum. Bir defa bile statik elektirik yada başka sorun yaşamadım. Çünkü komprasör bulmam mümkün değil ve bu temizlik işlemini ev ortamından çıkıp yapmak ta istemiyorum.

Evet 20 yıl önce hp de topraklamalı bileklik olmadan elleyemezdik plaketleri. Pınaret'te staj yaparken de statik elektirikten plaket bozmuşluğum vardır ama günümüzde devre elemenları inanılmaz korumalılar diye düşünüyorum. Üstelik topraklamalı prizde kullanılabilir elektirik süpürgesi.

Evet mutlaka temizlenmeli ki ben 2 ayda bir dikkatlice temizliyorum. Belki kızacaksınız yanlış yönlendiriyorum diye ama ben elektirik süpürgemin ucuna fırçasını takarak, 4 yıldır temizliyorum. Bir defa bile statik elektirik yada başka sorun yaşamadım. Çünkü komprasör bulmam mümkün değil ve bu temizlik işlemini ev ortamından çıkıp yapmak ta istemiyorum.

Evet 20 yıl önce hp de topraklamalı bileklik olmadan elleyemezdik plaketleri. Pınaret'te staj yaparken de statik elektirikten plaket bozmuşluğum vardır ama günümüzde devre elemenları inanılmaz korumalılar diye düşünüyorum. Üstelik topraklamalı prizde kullanılabilir elektirik süpürgesi.
Evet ama açılmama sebebi satatik elektirik mi acaba:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı