Kasanın İdeal Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Brkge

Hectopat
Daha fazla  
Kasamın bir tane ayarı var. Belirli bir sıcaklığı geçtiğinde ötüp duruyor. Ben kasayı çalıştırdığım anda yavaş yavaş 41 dereceye çıkıyor. Kasanın ayarında 40 derece olarak ayarlanmış. Bilgisayarı çalıştırdıktan sonra belli aralıklarla ötmeye başlıyor. Ben de ayarı 45'e çektim. Kasanın sadece 1 tane fanı var o da arkada. O ayarı sizce kaça ayarlamalıyım. Kasa'nın alarmı öttüğünde de bilgisayar zarar görmesin diye kapamayı düşnüyorum. 45 biraz fazla gibi geliyor, 43? 42?

65 dereceye ayarlayın. Bir masaüstü bilgisayarın boşta 45 derece olması çok normal, oyunlarda 65 dereceye kadar çıkabilir. Okuldaki bilgisayarımız boşta 65 derece, oyun açtığımızda 75-80, 110 dereceye gelincede otomatik kapanıyor. Durmadan öttüğü için anakarta bağlı olan speaker'ı çıkarttık.

Ancak işlemci sıcaklığından değil de kasa içi sıcaklığından bahsettiğinize emin misiniz?

Ancak işlemci sıcaklığından değil de kasa içi sıcaklığından bahsettiğinize emin misiniz?
İşlemci sıcaklığından bahsetmişim. Yanlış anladıysam özür dilerim. Kasanın sıcaklığı 35-40 derece olması normal. Kendi bilgisayarıma işlemciye overclock yaparken işlemci 82 derece olmasına rağmen kasanın sıcaklığı normalde 38 dereceyken 45 dereceye ancak yükseldi. Önemli olan işlemci ve ekran kartı sıcaklığıdır, kasa sıcaklığı performansa pek etki etmez. Ama kasa sıcaklığı 47-48 derecenin üstüne çıkması kasa içindeki parçaların sıcaklığının yükselmesine sebep olarak parçalara tehdit olur.

Ben de bundan bahsetmiştim. Ayarı 44'e çektim -ben oyun oynarken zar zor ulaştığım bir derece- 44 dereceye ulaştığında bir süre dinlendiriyorum bilgisayarı, teşekkürler

Benim bilgisayarım oyun açtıgımda 50 dereceye çıkıyor normal mi?

Gayet güzel serin...

Rich (BB code):
sensors.
k10temp-pci-00c3.
Adapter: PCI adapter.
temp1: +26.2°C (high = +70.0°C)
(crit = +100.0°C, hyst = +99.0°C)

amdgpu-pci-0008.
vddgfx: +1.55 V.
vddnb: +0.81 V.
edge: +26.0°C (crit = +1.0°C, hyst = -273.1°C)

fam15h_power-pci-00c4.
power1: 15.56 mW (avg = 13.81 mW, interval = 0.01 s)
(crit = 15.00 W)
Rich (BB code):
neofetch
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmds+.        conficker@conficker-Lenovo-IdeaPad-S145-15AST
MMm----::-://////////////oymNMd+`     ---------------------------------------------
MMd      /++                -sNMd:    OS: Linux Mint 19.3 Tricia x86_64
MMNso/`  dMM    `.::-. .-::.` .hMN:   Host: 81N3 Lenovo IdeaPad S145-15AST
ddddMMh  dMM   :hNMNMNhNMNMNh: `NMm   Kernel: 5.4.0-58-generic
    NMm  dMM  .NMN/-+MMM+-/NMN` dMM   Uptime: 6 mins
    NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   Packages: 2690
    NMm  dMM  -MMm  `MMM   dMM. dMM   Shell: bash 4.4.20
    NMm  dMM  .mmd  `mmm   yMM. dMM   Resolution: 1366x768
    NMm  dMM`  ..`   ...   ydm. dMM   DE: MATE
    hMM- +MMd/-------...-:sdds  dMM   WM: Metacity (Marco)
    -NMm- :hNMNNNmdddddddddy/`  dMM   WM Theme: Mint-X
     -dMNs-``-::::-------.``    dMM   Theme: Mint-X-Grey [GTK2/3]
      `/dMNmy+/:-------------:/yMMM   Icons: Mint-X-Grey [GTK2/3]
         ./ydNMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM   Terminal: mate-terminal
            .MMMMMMMMMMMMMMMMMMM      Terminal Font: Monospace 10
                                      CPU: AMD A6-9225 RADEON R4 2C+3G (2) @ 2.600GHz
                                      GPU: AMD Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics
                                      Memory: 1608MiB / 3319MiB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…