Kasanın ön fanları çalışmıyor

MuhammedEK

Hectopat
Camı kapattığında çalışıyor mu?

Camı çıkartmayı denemedim.
Ön kapaktan bahsediyorsan kapalı olduğu zaman az çalışıyor açıkken %100 verim sağlıyor.
Kasanın ön kapağını açık bırakmanızı tavsiye etmem. Çok fazla toz tutar.

Aynen öyle aklıma geldi ne olur ne olmaz diye bir sorayim dedim.

Camı çıkartmayı denemedim.
Ön kapaktan bahsediyorsan kapalı olduğu zaman az çalışıyor açıkken %100 verim sağlıyor.

Aynen öyle aklıma geldi ne olur ne olmaz diye bir sorayim dedim.

Kapalı iken az çalışıp, açık iken %100 verim sağlaması enteresan. Kasa da kaç adet fan var konumu nasıl? Fanların nerede olduğunu yazarsan daha iyi bilgi verme şansımız olabilir? Kasanın kapağını kesinlikle açık bırakma zaten. Toz bir yana, soğutma bakımından yeterli performansı elde etme şansın azalır. Sıcaklık değerelerini kasa açıkken ve kapalı iken inceledin mi? Ama benim en önemli sorum, içeri kaç adet fan üfleyip, kaç adet fan sıcak havayı dışarı atıyor.

Son düzenleme:
Kapalı iken az çalışıp, açık iken %100 verim sağlaması enteresan. Kasa da kaç adet fan var konumu nasıl? Fanların nerede olduğunu yazarsan daha iyi bilgi verme şansımız olabilir? Kasanın kapağını kesinlikle açık bırakma zaten. Toz bir yana, soğutma bakımından yeterli performansı elde etme şansın azalır. Sıcaklık değerelerini kasa açıkken ve kapalı iken inceledin mi? Ama benim en önemli sorum, içeri kaç adet fan üfleyip, kaç adet fan sıcak havayı dışarı atıyor.
Öndeki iki fanı yeni taktım arkadaki kasanın fanı. profosyonel bir şekilde ölçtüm dersem yalan olur ama vurduğu sıcaklık hissi tek fanlı ile aynı kapak açık iken 4 kat farklı
oluyor.
İkinci fotoğrafda gördüğün gibi içeri hava giricek bir yer yok (öndeki fanlar için) sadece alt kısımda ufak bir boşluk var ama birseye yaradığı yok.

Dosya Ekleri

• 1593646852217754583365.jpg
    1593646852217754583365.jpg
    265,4 KB · Görüntüleme: 85
  • 1593647027641460968974.jpg
    1593647027641460968974.jpg
    378,2 KB · Görüntüleme: 92
Öndeki iki fanı yeni taktım arkadaki kasanın fanı. Profesyonel bir şekilde ölçtüm dersem yalan olur ama vurduğu sıcaklık hissi tek fanlı ile aynı kapak açık iken 4 kat farklı.
Oluyor.
İkinci fotoğrafda gördüğün gibi içeri hava girecek bir yer yok (öndeki fanlar için) sadece alt kısımda ufak bir boşluk var ama bir şeye yaradığı yok.

Sabah mesajı gördüm, yazamadan sadece girip çıkmakla yetinebildim, yoğundum kusura bakma şimdi daha net baktım kasaya. Şimdi, sadece arka kısım da egzoz fanın var, ön panele 2 adet fan takmışsın ama, buradan içeri girecek yeterli hava deliği yok, o yönden taktığın 2 fanın fazla bir esprisi olmayacaktır. O egzoz fanı gücü kadar, çekebildiği kadar çekecek havayı dışarıdan yani o deliklerden ve sıcak havayı atacak böyle tasarlamışlar, hiç müdahale etme yapacak hiçbir şey yok bu durum da. İstersen en basiti bir tane yazılım ile deneyebilirsin kasa çok kötü geldi bana. Kasa da sadece egzoz fanın var, diyelim ki hava ön panelden sorunsuz bir şekil de girdi içeriye yine olmaz. İçeri 2 fan hava üfledi, tek fan dışarı attı, tek fan 2 fanın verdiği havayı içeriden atma sıkıntısı yaşayacak doğal olarak bir miktar hava içeri de hapsolacak yine istenilen soğutma sağlanamayacak. Kasanın üst kısmın da fan yeri olsa çok iyi olurdu o zaman 2 fan en azından biraz daha içeri daha fazla hava almış olacaktı ama maalesef yok sanırım. O yüzden 2 fanı çıkar normal bir şekil de kullanman da daha çok fayda var. Kasa seçimin maalesef yanlış olmuş, az hava deliği var bunu yaşaman normal.

Sabah mesajı gördüm, yazamadan sadece girip çıkmakla yetinebildim, yoğundum kusura bakma şimdi daha net baktım kasaya. Şimdi, sadece arka kısım da egzoz fanın var, ön panele 2 adet fan takmışsın ama, buradan içeri girecek yeterli hava deliği yok, o yönden taktığın 2 fanın fazla bir esprisi olmayacaktır. O egzoz fanı gücü kadar, çekebildiği kadar çekecek havayı dışarıdan yani o deliklerden ve sıcak havayı atacak böyle tasarlamışlar, hiç müdahale etme yapacak hiçbir şey yok bu durum da. İstersen en basiti bir tane yazılım ile deneyebilirsin kasa çok kötü geldi bana. Kasa da sadece egzoz fanın var, diyelim ki hava ön panelden sorunsuz bir şekil de girdi içeriye yine olmaz. İçeri 2 fan hava üfledi, tek fan dışarı attı, tek fan 2 fanın verdiği havayı içeriden atma sıkıntısı yaşayacak doğal olarak bir miktar hava içeri de hapsolacak yine istenilen soğutma sağlanamayacak. Kasanın üst kısmın da fan yeri olsa çok iyi olurdu o zaman 2 fan en azından biraz daha içeri daha fazla hava almış olacaktı ama maalesef yok sanırım. O yüzden 2 fanı çıkar normal bir şekil de kullanman da daha çok fayda var. Kasa seçimin maalesef yanlış olmuş, az hava deliği var bunu yaşaman normal.

Bilgi için teşekkürler. Peki üst kısım uygun mu fan takmak için?

Dosya Ekleri

• 1593762528715814126436.jpg
    1593762528715814126436.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 89
2 Fan yerin var üst tarafta orası daha uygun olur, o fanları oraya tak. Çok fazla performans olmasa da. Ön panele taktığın yerden daha iyidir. Biraz daha hava çekmek için zorlar en azından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı