Kasanın ön fanlarından biri çalışmıyor

CaitLane52

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060,İ5-12400F.16 GB DDR4 3200 MHZ,1 TB NVMe M.2
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarı 1 yıldır aldım. Bugüne kadar içini hiç açmamıştım ama son 3 aydır PC'yi başlattığımda 1-2 cozur cozur fan sesi geliyor. Sorunu düzeltmek için BIOS driver Update falan derken en sonunda içini bir açayım dedim, 1 saat falan temizledikten sonra kasanın önündeki 3 fandan birinin çalışmadığını fark ettim ve temizlememin ardından geçeceğini ummama rağmen yine de çalışmıyor. Hem PC'yi açtığımdaki ses sorunun hem de fanlardan birinin çalışmamasının bağlantılı oldiğunu düşünüyorum, olayı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Anakarta takılı fan kablolarını kontrol eder misin?

Youtube'ta küçük bir araştırma ile sorunu çözebilecek videolar gördüm. Bir bakın isterseniz.

Anakarta takılı fan kablolarını kontrol eder misin?

SYS 1 kısmına bir şey takılmamış, Molex diye geçiyor sanırsam yani tüm kablolar iç içe sıkıştırılıp büyük bir kısma bağlı, her bir fana giden serçe parmağı büyüklüğündeki kabloları da kontrol ettim. Kasayı aldığım mağaza kurduğundan ilk günden mi yoksa sonradan mı fanın çalışmadığından emin değilim

Youtube'ta küçük bir araştırma ile sorunu çözebilecek videolar gördüm. Bir bakın isterseniz.
Rica etsem link atar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…