Sebebini biz nasıl bilelim. Test ederek deneyerek siz bulacaksınız.
Sırasıyla sürücü, Aygıt deaktif olabilir, kablo sorunuı, ve anakart sorunu, dişi jack sorunu.
Ön paneliniz HD Audio desteklemiyor olabilir. Ses ayarlarından ön panel ayarını HD Audio seçeneğinden AC97 seçeneğine almayı deneyin. Benim anakartım Asus marka olduğu için bu şekilde ayarlanıyor. Mesela bunun gibi:
Sebebini biz nasıl bilelim. Test ederek deneyerek siz bulacaksınız.
Sırasıyla sürücü, Aygıt deaktif olabilir, kablo sorunuı, ve anakart sorunu, dişi jack sorunu.
Hocam bende sizin bilip bilemeyeceğinizi bilemem. Eski anakartımda ses girişleri çalışıyordu. Şuan sadece hyperx cloud 2 ses kartıyla bilgisayardan ses alabiliyorum. Bağlantıların doğru olduğunu düşünüyorum. Sadece AC-97 bağlantısı yapmadım onuda gereksiz olduğunu söylüyorlar. AC-97 bağlantısını yapıncada ses alamıyorum. Realtekte hiç bir ses bağlantısı cihazımı görmüyor. Kablo sorunu olduğunu düşünmüyorum. Anakart değişiminden sonra çalışmamaya başladı.
Tam bilmiyorum ama mikrofon girişi için bir ayar o. Hat girişine (mavi giriş) ayrı, mikrofon girişine ayrı cihaz takıldığında ikisini bağımsız çalıştırmak için sanırım.
İlgilenen herkese teşekkür ederim. MSI Realtek Audio Console yüklemesi gerekiyormuş. Ayrıca kasamın ön panelinde ufak bir temasızlık varmış. Şuan diğer driverların kurulumundan emin olmak için ilgileneceğim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.( B450 Tomahawk bitirdin beni.=)