Bundan yaklaşık bir, bir sene önce filan virüs yemiştim ben daha sonrasında bu virüs hard diskleri devre dışı bırakmıştı. Daha sonrasında da her zaman gitmiş olduğun bilgisayarcı yardımıyla o hard diskler tekrar kullanıma kazanıldı. Fakat Windows 10 değil de, 11 yüklemek istedim flash bellekle her zaman yaptığım format aslında, format aşamasında hard diskleri sıfırladığım zaman bilgisayar dondu kaldı.
Ben de tekrar denedim hard diskler hiçbir şekilde görünmüyor sadece SSD görünüyor, aradan bir sene geçtikten sonra her zamanki bilgisayarcıma götürdüm kasayı ve o da bana hard diskleri elektrik gelmediğini kısa devre olabileceğini belirtti, yani kasamdan çıktı onlar alınmasını istedim çünkü hiçbir şekilde elektrik gelmiyor ve devre dışı kaldılar benim için çok da önemli mi? Değil de açıkçası.
Kasaya bütün macun bakımları falan yapıldıktan sonra eve geldiğim zaman kasanın ön yüz kısmındaki büyük fan dışında kalan altındaki fan ve işlemciyi soğutan fan RGB'leri çalışmadığını fark ettim, bilgisayarcıma resmini attım bunun ve daha sonrasında kablonun tam oturmamış olabileceğini belirtti yakın zamanda tekrar kasayı götürdüm. Fakat görünürde hiçbir şekilde sıkıntı görünmüyordu, RGB kontrolcusunun bütün pimleri denendi, sırayla çıkartıp takıldı ve sadece yukarıda belirtmiş olduğum gibi kasanın üst kısmındaki fan RGB çalışıyor alt kısımdaki fan ve içten bir soğutan fan RGB'lerine yazık ki çalışmıyor. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Çünkü ben evden çıkarmadan yani daha teknik servise gitmeden önce bir iki saat önce bilgisayardan verileri aktarırken RGB'lerin hepsi çalışıyordu. (aman aman çok da önemli mi diyeceksiniz ışıklar sonuçta fanları çalışıyor ama insanın da ne bileyim o bilgisayarı bilgisayar yapan şeylerden biri özellikle günümüzde ışıkları oluyor ya o görkemli ışıkları özellikle oyun oynarken ya da tasarım yaparken insan ister istemez istiyor.)