Kasamın sadece egzoz fanı çalışıyor ön fanların girişlerine yer olmadığı için çoklayıcı alacağım ancak bilgisarıma Windows kursam ısınmadan kaynaklı bir sıkıntı yaşar mıyım?
Çoklayıcı olarak "Arctic 10 Port Çoklayıcı Hub" önerebilirim.
Soruna gelecek olursak: Bilgisayarda yalnızca çıkış fanı çalışacağından ötürü ısınma olacaktır fakat bilgisayarı saatlerce yük testinde tutmak gibi bir hatada bulunmazsan kısa vadede zararı olmayacaktır.
Çoklayıcı olarak "Arctic 10 port çoklayıcı Hub" önerebilirim.
Soruna gelecek olursak: Bilgisayarda yalnızca çıkış fanı çalışacağından ötürü ısınma olacaktır fakat bilgisayarı saatlerce yük testinde tutmak gibi bir hatada bulunmazsan kısa vadede zararı olmayacaktır.
30-40 TL gibi fiyatlara satılanlarda var fakat bazıları gücü doğrudan anakarttan almakta ve her anakart portu aynı sayıda fana kadar destek vermiyor. Örneğin A anakartı için 1 porta 3 fan takabilirken B anakartı için bu sayı 2 veya sadece 1 olabiliyor. Gücü doğrudan PSU'dan, kontrolü ise anakarttan alan çoklayıcılar minimum 60-70 TL gibi fiyatlara satıldığından ötürü kaliteli ve güzel bir ürün önermek istedim.
30-40 TL gibi fiyatlara satılanlarda var fakat bazıları gücü doğrudan anakarttan almakta ve her anakart portu aynı sayıda fana kadar destek vermiyor. Örneğin A anakartı için 1 porta 3 fan takabilirken B anakartı için bu sayı 2 veya sadece 1 olabiliyor. Gücü doğrudan PSU'dan, kontrolü ise anakarttan alan çoklayıcılar minimum 60-70 TL gibi fiyatlara satıldığından ötürü kaliteli ve güzel bir ürün önermek istedim.
Bir tık ucuzu var, Akasa 5'li çoklayıcı diye geçiyor, ben kendim aldım güzel iş görüyor, 1 adet PWM fanı çokluyor, tüm fanlar yine PWM çalışabiliyor ancak her biri bağımsız değil, tek fanmış gibi ortak devir yükseltip-düşürüyorlar. Gücünü de Molex üzerinden alıyor.
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Kasanızdaki tüm fanları otomatik devirli olarak kullanabilmeniz için Akasa'dan Beşli PWM kablosu Kasanız İçin Otomatik Fan Kontrolü! Akasa tek bir PWM çoklayıcı ile kasanızdaki fanların tümünün devir hızını kontrol...