Kasanın sadece egzoz fanı çalışıyor

Reenkaarne

Femtopat
Daha fazla  
Kasamın sadece egzoz fanı çalışıyor ön fanların girişlerine yer olmadığı için çoklayıcı alacağım ancak bilgisarıma Windows kursam ısınmadan kaynaklı bir sıkıntı yaşar mıyım?

Çoklayıcı olarak "Arctic 10 Port Çoklayıcı Hub" önerebilirim.

Soruna gelecek olursak: Bilgisayarda yalnızca çıkış fanı çalışacağından ötürü ısınma olacaktır fakat bilgisayarı saatlerce yük testinde tutmak gibi bir hatada bulunmazsan kısa vadede zararı olmayacaktır.

Çoklayıcı olarak "Arctic 10 port çoklayıcı Hub" önerebilirim.

Soruna gelecek olursak: Bilgisayarda yalnızca çıkış fanı çalışacağından ötürü ısınma olacaktır fakat bilgisayarı saatlerce yük testinde tutmak gibi bir hatada bulunmazsan kısa vadede zararı olmayacaktır.

Sadece Windows kuracağım ya öyle test yapayım sistemi ağlatayım gibi bir durum yok :)
Birde bu fan çoklayıcının daha ucuz yolu yokmu ki

30-40 TL gibi fiyatlara satılanlarda var fakat bazıları gücü doğrudan anakarttan almakta ve her anakart portu aynı sayıda fana kadar destek vermiyor. Örneğin A anakartı için 1 porta 3 fan takabilirken B anakartı için bu sayı 2 veya sadece 1 olabiliyor. Gücü doğrudan PSU'dan, kontrolü ise anakarttan alan çoklayıcılar minimum 60-70 TL gibi fiyatlara satıldığından ötürü kaliteli ve güzel bir ürün önermek istedim.

30-40 TL gibi fiyatlara satılanlarda var fakat bazıları gücü doğrudan anakarttan almakta ve her anakart portu aynı sayıda fana kadar destek vermiyor. Örneğin A anakartı için 1 porta 3 fan takabilirken B anakartı için bu sayı 2 veya sadece 1 olabiliyor. Gücü doğrudan PSU'dan, kontrolü ise anakarttan alan çoklayıcılar minimum 60-70 TL gibi fiyatlara satıldığından ötürü kaliteli ve güzel bir ürün önermek istedim.
Teşekkürler hocam birde bu çoklayıcıyı bulmak mesele birazda her bilgisayarcıda yoktur.

Sadece Windows kuracağım ya öyle test yapayım sistemi ağlatayım gibi bir durum yok :)
Birde bu fan çoklayıcının daha ucuz yolu yokmu ki
Bir tık ucuzu var, Akasa 5'li çoklayıcı diye geçiyor, ben kendim aldım güzel iş görüyor, 1 adet PWM fanı çokluyor, tüm fanlar yine PWM çalışabiliyor ancak her biri bağımsız değil, tek fanmış gibi ortak devir yükseltip-düşürüyorlar. Gücünü de Molex üzerinden alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı