Kasanın sıcak havayı dışarı atıp odayı ısıtması

skull_crusher

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bildiğiniz üzere yaz aylarında oyun oynamak özellikle sıvı soğutması olmayanlar için kışın nasıl avantajsa yazın da biraz eziyet olabiliyor. RX 6600 ve Ryzen 5 3500X işlemcim var. Oyun oynarken oda çok sıcak hale geliyordu diye ben fan hızlarını arttırdım ikisinin de. İkisinin de dereceleri düştü doğal olarak ama oda soğumayı bırak daha sıcak bile oldu gibi hissediyorum. Sanıyorum bunun sebebi kasanın sıcak havayı dışarı üflemesi. Yani ben fan hızını arttırırsam ekran kartı ve işlemci açısından iyi olsa bile oda sıcaklığı yani benim açımdan tam ters etki yapıyor doğru mudur? Sıvı soğutma dışında çözüm yok sanırım.

Fanları hızlandırırsan odayı ısıtırsın bırak oda ısınacağına bilgisayar ısınsın. Gerçi pek bir faydası yok sadece süreci geciktirirsin. Tavsiyem bu sıcakta oyun oynama oda hepten hamam oluyor.

Dediğin gibi yaptım hocam oda ısınacağına PC ısınsın bişolmaz

Ryzen Master ile işlemciye undervolt yaptım zaten o olmasa 95 dereceleri görüyor ekran kartı için bakayım. Bir de camları açmayınca daha serin oluyor sanki evet :D
Bu sıcaklar seve seve termodinamik öğretiyor insana. Oyun girsem fazla duramıyorum gözüm sürekli termometrede 🤣 Aslında kasanın arkasını bir boruyla dışarı vermek lazım tıpkı baca gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı