Çözüldü Kasanın tek fanı elle dokunmadan çalışmıyor

• Konuyu başlatan oyo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 373
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oyo

Decapat
Kasamın tek fanı elimle dokunmadan çalışmıyor, azıcık döndürüyorum o şekilde çalışmaya başlıyor. Ne yapmam lazım?

Belki mekanizma kısmı tozlanmıştır. Fanın etiket tarafının tam ortasında çıkabilen plastik olması lazım onu çıkartıp 1 damla falan makine yağı vs. damlatırsan daha rahat dönebilir.

WD-40 kullandın mı? Yağın kalitesi de önemli.

Çözüm
Aslında makine yağının daha garanti olması gerekiyordu ama çözmemiş sorununu aldıysan hayırlı olsun. 😄

Yani tek çözümü oradaki pisliğin sen yağ döktükten sonra zamanla açılması. Fakat sende durum tam tersi olmuş. Makine yağını değiştirebilirsin veya WD-40 güzel temizleyicidir, makine yağı kadar dönen mekanizmalara sıkılması önerilmiyor çünkü aşındırıcı özelliği var fakat senin durum ciddi olduğundan WD-40'u önerdim.

Yani tek çözümü oradaki pisliğin sen yağ döktükten sonra zamanla açılması. Fakat sende durum tam tersi olmuş. Makine yağını değiştirebilirsin veya WD-40 güzel temizleyicidir, makine yağı kadar dönen mekanizmalara sıkılması önerilmiyor çünkü aşındırıcı özelliği var fakat senin durum ciddi olduğundan WD-40'u önerdim.
Aldım hocam geldiğinde deneyeceğim sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı